‘Metres’ lafını affetmedi! Tazminat kazandı!

Duman grubunun solisti Kaan Tangöze’yle evli olan şarkıcı Kıvılcım Ural’ın kendisine “Metres” mesajını atan kadın takipçiye açtığı dava nasıl sonuçlandı?

Şarkıcı Kıvılcım Ural’ın, duman grubunun solisti Kaan Tangöze’yle manken Seçkin Piriler’den henüz boşanmadan yaşamaya başladığı ilişki yıllarca manşetlerden düşmemişti. Ancak zaman içinde roller değişti. Kıvılcım Ural, önceki yıl Kaan Tangöze ile evlendi ve kızı Kristal İlayda’yı kucağına aldı. Ardından Kıvılcım Ural, “Yuvamı yıktı” diyen Seçkin Piriler’le de karşılıklı açtıkları davaları geri çektikleri açıkladı.

Bu sırada sosyal medyada çok sayıda kişinin hakaretine maruz kalan Kıvılcım Ural, bir dizi dava açtı. 28 yaşındaki şarkıcı, hafta içi bu davalardan birini kazandı. Ural, geçen ocak ayında instagram’da 26 bin takipçisi olan bir magazin haber adresinin kendisiyle ilgili yaptığı paylaşımın altına “Metres metres” yazan Ayşe adlı bir kadın takipçiye 10 bin TL manevi tazminat davası açtı. Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran şarkıcı, dilekçesinde “Hem adresi takip eden 26 bin kişi, hem de bu haberi beğenen 400’ü aşkın kişi önünde rencide edildim ve kişilik haklarıma saldırıldı” dedi.

Dava 15 Aralıkta karara bağlandı ve Kıvılcım Ural’a sosyal medyadan “Metres” mesajını atan kadın takipçi istinaf kanun yolu açık olmak üzere 1500 TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Mahkemeden çıkan sonuca çok sevinen Kıvılcım Ural, şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Sevgili avukatım Özlem Bakırcı’yla birlikte bir tazminat davasını daha kazanmış bulunmaktayız. Hem de bu platformda bir magazin sayfasının benimle ilgili yapmış olduğu haberin altına kimliği belirsiz bir kişinin hakaret içerikli yorumu sebebiyle “Aman evde canım sıkıldı, şunlara bir laf edeyimci, nasıl olsa haberleri olmaz iki küfür edeyimci kişiler her şekilde tespit ediliyor. Sosyal medyada da hakaret karşılıksız kalmıyor. Ne kadar gıcık ve enteresan değil mi? Orada burada tanımadığın insanlar hakkında sallamak mı istiyorsun, 3 celsede çıkan tazminatı ödemeye, ceza mahkemesinde çıkan hükmü yaşamaya hazır mısın? Bir kez daha düşünsün yapan ve yapmak isteyen herkes... “