MHK Başkanı İbanoğlu açıkladı! Bazı hakemler ilk yarı sonuna kadar dinlendirilecek

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe- Fatih Karagümrük müsabakasının VAR kayıtları ve hakemlerin durumu hakkında açıklama yaptı. İbanoğlu, "MHK olarak, hakem performanslarını her hafta dikkatle takip ettiğimizi ve bazı hakemlerimizi, ilk yarı sonuna kadar dinlendirme kararı aldığımızı, Aralık sonu yapılacak klasman değerlendirmelerinde bu analizleri dikkate alarak hareket edeceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isterim" dedi.

MHK Başkanı İbanoğlu açıkladı! Bazı hakemler ilk yarı sonuna kadar dinlendirilecek

Trendyol Süper Lig’in 13.haftasında Fenerbahçe evinde konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü konuk etti ve rakibini Dusan Tadic’in attığı gollerle 2-1 yendi. Karagümrük’ün müsabakadaki tek golünü ise Can Keleş attı.

Müsabakanın 53.dakikasında Karagümrük’ün geliştirdiği atakta Güven Yalçın’ın vuruşunda top Samet Akaydın’ın eline çarpmıştı. VAR hakemi Hüseyin Göçek ile hakem Arda Kardeşler arasında bu konu üzerine bir diyalog yaşandı. Hakem Arda Kardeşler, penaltı noktasını göstermeyerek maçın devam etmesini istedi. Daha sonra iki isim arasında geçtiği öne sürülen diyalog sosyal medyada gündem olmuştu.

MHK Başkanı İbanoğlu açıkladı! Bazı hakemler ilk yarı sonuna kadar dinlendirilecek - Resim : 1
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu

 

FENERBAHÇE-KARAGÜMRÜK MAÇININ VAR KAYITLARI

Bu konuda açıklama yapan MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, “Söz konusu VAR kayıtlarının deşifre edilip medyaya servis edildiğine ait iddia edilen diyalog, hayal ürünü ve gerçek dışıdır. İtibar edilmemesini rica ederim” dedi.

MHK Başkanı İbanoğlu açıkladı! Bazı hakemler ilk yarı sonuna kadar dinlendirilecek - Resim : 2

BAZI HAKEMLER DİNLENDİRİLECEK

İbanoğlu açıklamasında bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirme kararı aldıklarını ifade etti. İbanoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“MHK olarak, hakem performanslarını her hafta dikkatle takip ettiğimizi ve bazı hakemlerimizi, ilk yarı sonuna kadar dinlendirme kararı aldığımızı, Aralık sonu yapılacak klasman değerlendirmelerinde bu analizleri dikkate alarak hareket edeceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Diğer taraftan, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Fenerbahçe A.Ş.- Vavacars Fatih Karagümrük maçına ait VAR kayıtlarını, MHK Başkanı olarak yetkim dahilinde dikkatle dinledim. Söz konusu VAR kayıtlarının deşifre edilip medyaya servis edildiğine ait iddia edilen diyalog, hayal ürünü ve gerçek dışıdır. İtibar edilmemesini rica ederim.”