MHK Başkanı Lale Orta hakemleri uyardı! "Beni haberdar edin"

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta, hakemleri resmi veya gayriresmi şekilde hiç kimseyle görüşmemelerini istedi. İşte Orta'nın hakemlere yolladığı o mesaj...

MHK Başkanı Lale Orta hakemleri uyardı! "Beni haberdar edin"

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan maçta Beşiktaş, 1-0 geriye düşmesine rağmen Giresunspor'u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmanın ardından Aboubakar'ın, Giresunsporlu futbolcuya topsuz alanda yaptığı hareket çok tartışılmıştı. 

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan'ın yakın çevresine olan konuşmasına tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır ulaşmıştı. Ağır'ın iddiasına göre Karaoğlan maçtan sonra yakın çevresine "Ani gelişen bir ataktı. Ben pozisyonu izlerken, onlar orta sahada olduğu için pozisyona sırtım dönüktü. O yüzden görmedim. VAR'dan da uyarı gelmedi." dedi.

Bu haberin ardından MHK Başkanı Lale Orta hakemlere uyarı yaptı.

SÖZLÜ UYARIDAN YAZILI UYARIYA GEÇIŞ

Orta, "Sevgili Hakem ve Yardımcı Hakem arkadaşlarım" diye seslenerek başladığı bir bildiriyle hakemleri yazılı şekilde uyardı. Orta, resmi veya gayriresmi şekilde hiç kimseyle görüşmemelerini ve böyle bir durumun olması halinde bizzat kendisine haber verilmesini istedi. Geçmişte hakemlere bu tür uyarılar sözlü olarak yapılırken, Orta, bu uyarıyı yazılı prosedürle gerçekleştirdi.

"HASSAS DENGELER ÜZERINE KURULU"

MHK Başkanı Lale Orta, tüm hakem ve yardımcılarına gönderdiği bildiride, öncelikle şu hatırlatmayı yaptı: "Çok zor, bir o kadar da keyifle ve aynı zamanda hassas dengeler üzerinde kurulu bir göreviniz var. Tarafsızlık, şeffaflık en önem verdiğimiz ilkeler." 

"TELEFONLA , MESAJLA GÖRÜŞMEK ISTEYEN OLURSA..."

"Orta daha sonra bildirisinde MHK ve Hakem İşleri görevlileri dışında kendileriyle temas etmeye çalışan kişilerin olması halinde anından haber verilmesini istedi: "Müsabaka öncesinde, sırasında ya da sonrasında sizinle; yöneteceğiniz veya yönettiğiniz müsabakayla ilgili Merkez Hakem Kurulu üyelerimiz ve Hakem İşleri görevlilerimiz dışında herhangi birisi resmi ya da gayri resmi şekilde telefonla, mesajla, bir ortak tanıdık vasıtasıyla ya da bizzat yanınımıza gelerek herhangi bir görüşmede bulunursa veya görüşme talebinde bulunursa lüften anında Merkez Hakem  Kurulu Bölge Sorumlunuzu ve beni haberdar edin. Aksi bir durumda disiplin hükümleri uygulanacaktır. Gerekli hassasiyetini göstereceğinize inanıyorum. Müsabakalarınızda başarılar dilerim."

MHK Başkanı Lale Orta hakemleri uyardı! "Beni haberdar edin" - Resim : 2