MHK'den skandal hata! VAR kampına yanlış hakem çağrıldı! İsim benzerliği ortalığı karıştırdı!

Merkez Hakem Kurulu garip bir olaya imza attı. İsim benzerliği olan hakemleri karıştıran kurul, VAR kampına yanlış hakem çağırdı. İşte detaylar...

MHK'den skandal hata! VAR kampına yanlış hakem çağrıldı! İsim benzerliği ortalığı karıştırdı!

TFF Futbol Gelişim Departmanı tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde organize edilen Gelişim Ligleri Finalleri'nin tüm müsabakalarında VAR sistemi uygulandı.

Merkez Hakem Kurulu (MHK); bu organizasyondaki VAR Hakem Kampı üçüncü etabında (27 Nisan-02 Mayıs 2023) 10 ikinci lig hakemini ve 8 ikinci lig yardımcı hakemini görevlendirdi.

AMAÇ NEYDİ?

TFF'den yapılan açıkama şu şekilde:

"Bu kapsamda hakemler, Video Yardımcı Hakemlik konusunda teorik eğitim alarak, simulasyon eğitimleri ve canlı oynanan maçlarda online çalışmalar yapmaktadırlar. Oynanan maçlar sonrası belirlenen kliplerle de tüm katılımcı hakem ve yardımcı hakemlere VAR ve hakemlik konularında MHK gözetiminde yapılan eğitimler gerçekleştirilmektedir. Katılımcı hakemler; hem VAR sistemli canlı maç yöneterek, hem de VAR ve AVAR görevi alarak VAR sistemi konusunda deneyim kazanmalarıyla, VAR sertifikalandırmaları da gerçekleşmiş olacaktır."

MHK KAMPA YANLIŞ HAKEM ÇAĞIRDI

tv100.com spor muhabiri Mehmet Batuhan Ağır'ın özel haberine göre Merkez Hakem Kurulu, Antalya'da gerçekleşen eğitime Ankara bölgesi B Klasman Yardımcı Hakemi Hüseyin Can çağıracağına isim benzerliğinden dolayı İstanbul'da yaşayan Bölgesel Yardımcı Hakem Hüseyin Can'ı çağırdı.

MHK'den skandal hata! VAR kampına yanlış hakem çağrıldı! İsim benzerliği ortalığı karıştırdı! - Resim : 1

Kendisine hakem işleri tarafından tebligat gönderilen Bölgesel Yardımcı Hakem Hüseyin Can'a burada eğitim verildi.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

MHK skandal hatasını farkedince apar topar Ankara'da bulunan B Klasman Yardımcı Hakemi Hüseyin Can'ı Antalya'da gerçekleşen kampa çağırdı.

MHK'den skandal hata! VAR kampına yanlış hakem çağrıldı! İsim benzerliği ortalığı karıştırdı! - Resim : 2
Bölgesel Yardımcı Hakem Hüseyin Can