MHP lideri Devlet Bahçeli: Türkiye, Şam'a girmeyi planlamalıdır

MHP Lideri Devlet Bahçeli TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesi samimi dileğimizdir. Şehitlerimizin vebali Rusya'nın omuzlarındadır. Türkiye, Şam'a girmeyi planlamalıdır" ifadelerini kullandı.

MHP lideri Devlet Bahçeli: Türkiye, Şam'a girmeyi planlamalıdır

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Özellikle 1999 Gölçük merkezli deprem ile Elazığ depremi karşılaştırıp siyasi fırsatçılık yapan küçük ve düdük bir azınlık bizim gözümüzden kaçmamıştır. Bunlar önce nişan alıp sonra ateş eden düdük zadelerdir.

Bilinmelidir ki Türk devleti ne 1999’da çöktü ne de 2020’de zaafa uğradı. Çöken millet değil çürük binalardır, utanmaz müteahhitlerdir. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat aynıdır. Dün ile bugün arasında ayrımcılık yapanlar da kalleştir.

17 Ağustos depreminde devletin en az üç gün kafayı kaldıramadığı iddia eden köşe yazarı bu iddianı ispatlamazsan alçaksın. MHP’nin olduğu yerde Türk milletinin devleti çökmez. Varsayalım çöktü el ele veririz söğüt olur tekrardan ocağımızı tüttürürüz. Ya da felaketler karşısında şehadet anıtı gibi yükselerek bu aziz vatanı bir kez daha yükseltiriz. Biz varsak çöküş yoktur. Çürüme imkânsızdır.

Türklük varsa, Türk devleti bakidir. Depremler arasında siyasi kıyas yapmak birlik ve kardeşlik duygusuna hançer sallamaktır. Akılları varsa başlarına alsınlar. Türk devleti ve milleti dün gereğini yapmış, bugün de aynısını yapmıştır. Geçmişi kötülemek bugünleri kurtarmaz.

 Rusya'ya tepki

Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin Rusya ile ilişkileri gözden geçirmesi samimi dileğimizdir.

Şehitlerimizin vebali Rusya'nın omuzlarındadır.

Türkiye, Şam'a girmeyi planlamalıdır. Diyorum ki yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad.

Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Kılıçdaroğlu bugün FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacakmış, aynaya baksa ayağını da boyunu da görecek.

Bizim çaycı, odacı, zabıt katibi ile işimiz yoktur. Yurtta Sulh Konseyi başarılı olsa ülkeyi kim yönetecekti. Mesela Kılıçdaroğlu böyle bir durumda görev alacak mıydı? FETÖ'nün cumhurbaşkanı başbakanı kimlerdir. TBMM’de değişiklik önergesi verenlere siyasi ayak demek hezeyandır. Asıl mücadeleyi kösteklemektetir.

 İlker Başbuğ'un iddiaları

İlker Başbuğ yanlış bir yerde iz sürmektedir. Sayın İlker Başbuğ malum iddialarda bulunmuştur. Gerçekten de gece yarısı verilen bir önergeyle siyasi ayak tartışması odaklanmıştır. MHP 2009'da ne demişse bugün de aynı noktadadır. FETÖ’nün siyasi yapısı önergeye imza atanları zan altında bırakılmasıyla geçiştirilemez.  Bizim de bu değişiklikle ilgili çekincelerimiz bellidir. Fakat Sayın Başbuğ yanlış yerde iz sürmektedir. 2009’un Haziran ayındaki bir konuyu bugün yeniden kaşımasının bugün nasıl bir faydası olacaktır. Bu değişikliği FETÖ’ye bağlamak aşırı ve zorlama bir yorum değil midir? 26. Genelkurmay Başkanı görevdeyken FETÖ'cülerle mücadeleyi layıkıyla yapmış mıdır?