Milli Piyango'dan büyük ikramiye açıklaması

Yılbaşı büyük ikramiye kazanan bilet sahibinin 7 ay geçmesine rağmen ortaya çıkmaması üzerine Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünü'ne çok sayıda başvuru ve arama gelmeye başladı. Milli Piyango İdaresi,sonunda savcılığa başvurma kararı verdi.

Milli Piyango'dan büyük ikramiye açıklaması

Bir vatandaşın 70 milyonluk biletinin çalındığını bildirmesinin ardından başka bir vatandaş da elindeki biletle Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne gelerek büyük ikramiyenin kendisini çıktığını söyledi. 

Çok sayıda asılsız başvuru yapıldığını açıklayan MPİ Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, savcılığa başvurduklarını, bu aşamadan sonra ikramiye kazanan bilet merkezlerine getirilse  bile Merkez Bankası ve savcılığa sorulduktan sonra ödeme yapabileceklerini açıkladı.

Daha önceden yapılmış bir çalıntı bilet duyuru olduğunu hatırlatan Uçar,  bilet ibrazı ile gelen bir kişi olsa bile, bu kişi ile çalıntı bilet duyuru yapan vatandaş arasında bir bağ olup olmadığı inceleneceğini söyledi. 

 

Gerçekten biletini alıp gelen bir vatandaş oldu

MPİ Genel Müdürü Uçar, 70 milyonluk büyük ikramiye ile ilgili basında çıkan haberlerin ardından çok sayıda başvuru ve arama olduğun söyleyen Uçar, "Bunlardan en sonuncusu da önceki gün itibariyle yaşandı. Konuyu cumhuriyet savcılığına bildirdik, şikayette bulunduk." dedi.

70 milyon liralık ikramiyenin biletine çıktığını söylen bir kişinin önceki gün idareye geldiğini anlatan Uçar,  bileti teslim almadan önce talihli adayından biletin arkasına ismini soyadını yazmasını ve imzasını atmasını istediklerinde bu kişinin tereddüt yaşadığını farkettiklerini söyledi.

Talihli adayının bir süre sonra ismini yazarak bileti teslim ettiğini böyleyen Uçar, "Biz gerek cihazlarımızla, gerek ikramiye bültenindeki numaralardan kontrol ederek, bunun amorti dahi isabet etmemiş bilet olduğunu görüp bileti kendisine teslim ettik. Bu arada bir telefon görüşmesi yapması gerektiğini ifade ederek, odadan dışarı çıkıp telefon görüşmesi yapıp tekrar geldiğinde bileti idareci arkadaşlardan istedi. Bir dakika önce cebine koyduğu bilet için 'Biletimi geri verin, size verdim, geri vermediniz.' şeklinde ifade kullandı." diye konuştu.

 

"Polis çağırdık"

Söz konusu kişinin ısrarla biletinin verilmediğini iddia etmesi üzerine emniyete haber verdiklerini belirten Uçar,  polisi görünce bileti cebinden çıkardığnı ve bir yanlışlık olduğunu böylediğini anlattı. Uçar, olayın dolandırıcık girişim olduğunu düşündükleri için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

"Biletim çalındı ihbarı var"

Uçar, başka bir vatandaşın da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına büyük ikramiye çıkan biletinin çalındığına dair başvuru yaptığını belirterek, iki dosyayla birlikte konunun bir de yargı yoluyla incelenmesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Ödemeye iki merci karar verecek: Merkez Bankası ve savcılık 

İkramiye kazanan rakamlarla kendilerine bir bilet getirilmesi durumunda önce biletin gerçek olup olmadığının anlaşılması için Merkez Bankası'na sorulacağını anlatan Uçar, ardından savcılığa başvurulacağını söyledi. Uçar, " Gelen kişiyle, 'biletim çalındı' suçlamasıyla başvuran kişinin arasında bir bağ olup olmadığını soracağız. Yargının vereceği karar doğrultusunda bu işlem gerçekleştirilecek. İkramiye ödenmesi, soruşturmanın bitmesine, yargı kararına kalmış bir durum haline gelecek." diye konuştu.