Milli Savunma Bakanlığı acı haberi duyurdu: 9 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin yaralandığını açıkladı. Bakanlık, 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı acı haberi duyurdu: 9 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı

erör örgütü PKK unsurları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Teröristlerin sızma girişimi sırasında çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında, ilk açıklamalarda 5 askerin şehit olduğu, 8 askerin de yaralandığı bildirildi. Daha sonra şehit sayısı 9'a yükseldi. Sızmaya çalışan teröristlerden 15'i etkisiz hale getirildi ve bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklama şöyle denildi:
"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

ŞEHİT SAYISI 9'A YÜKSELDİ
Bu açıklamanın ardından saat 23.20'de bir askerin daha şehit olduğu bilgisi paylaşıldı ve şehit sayısı 6'ya yükseldi. Bakanlıktan saat 01.16 sıralarında yapılan son açıklamada yaralı 2 askerin daha şehit olduğu ve şehit sayısının 8'e yükseldiği bildirildi. Saat 01.43'te yapılan son açıklamada şehit sayısının 9'a yükseldiği belirtildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 15 oldu.