Milli Takım'a pasaport işkencesi

Uzun yolculuk sonrası İzlanda'ya varan A Milli Futbol Takımımız'a, havalimanında pasaport kontrolü sırasında zorluk çıkartıldı! İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletildi.

Milli futbolcularımız Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz, havalimanı çıkışında yaşananlara tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz, "Yaptıkları saygısızlık, terbiyesizlik. Üç saattir orada bekliyoruz. Herkesin çantasını aldılar, herkesin kremlerini aldılar, çantasını alıyorlar. Tekrar tekrar geçiyorlar, biz 6,5 saat uçtuk, 3 saattir de bekliyoruz. Hatta bazı arkadaşlarımız hala gelemedi. Çıkabilen geliyor işte." ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu ise "Ben bir şey söylemek istemiyorum. Bizim ülkemize kurban olsunlar. Gereğini açıklarlar. Ne yazık ki evet, indiğimizden itibaren içeride gereksiz fazla arama yapıldı." diye konuştu. 

Tuvalet fırçası uzattılar

Emre Belözoğlu'nun açıklaması esnasında İzlandalı bir taraftar, mikrofon tutar gibi tuvalet fırçası uzattı. Söz konusu taraftar, daha sonra gözden kayboldu. 

Ay-yıldızlı ekip, havalimanındaki uzun bekleyişin ardından otobüsle başkent Reykjavik'e geçerek kamp yaptığı otele yerleşti. 

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi

A Milli Takım'a yapılan muamelenin ardından sosyal medyada #TurksAreComingForIceland etiketiyle tepkiler dile getiriliyor. Kullanıcılar yapılan saygısızlığın cezasız kalmaması görüşünde birleşiyor.

Ek güvenlik talep edildi

İzlanda'da yaşanan krizin ardından Türkiye İzlanda'ya nota verdi ve ek güvenlik önlemleri talep etti. İlave güvenlik önlemleri arasında millilerin yurda dönüşü sırasında havaalanında özel güvenlik de bulunuyor.