Milyonlarca kişinin evlerini, bahçesini süsleyen bitkinin yaprakları maviye döndü. Bunu yapmasının bir sebebi var

Milyonlarca kişinin evlerini ve bahçesini süsleyen bitkinin yaprakları maviye döndü. Ancak bunu yapmasının bir sebebi var. Begonya yapraklarının yanar döner mavi olmasının sebebi, enerji hasadı denilen bir olay. Bitki bu şekilde, fotosentetik verimliliği artırmak için özel bir tür kloroplast geliştirdi ve rengi zaman içinde yanar döner mavi bir renk aldı.

Milyonlarca insanın sevdiği bitkilerden biri olan begonyalar, bahçeleri ve evleri süsleyen bitkilerden bir tanesi olarak biliniyor. Ancak sosyal medyada paylaşılan bir görüntüye göre, begonyalar zaman içinde kendilerine yeni bir form kazandırdı. Bitki, yapraklarının giderek mavi renge dönüştüğünü görenler merak içinde konuyu araştırdı.

Milyonlarca kişinin evlerini, bahçesini süsleyen bitkinin yaprakları maviye döndü. Bunu yapmasının bir sebebi var - Resim : 1

ÖZEL BİR TÜR KLOROPLAST GELİŞTİRDİ

Meğer, begonya yapraklarının yanar döner mavi olmasının sebebi, enerji hasadı denilen bir olay. Bitki bu şekilde, fotosentetik verimliliği artırmak için özel bir tür kloroplast geliştirdi ve rengi zaman içinde yanar döner mavi bir renk aldı.