Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu?

İstanbul’da hiç tanımadığı bir kişi tarafından sokak ortasına samuray kılıcı ile saldırıya uğrayan 28 yaşındaki Başak Cengiz hayatını kaybetti. Peki, Samuray kılıcı nedir? Samuray kılıcı almak serbest mi?

Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu?

İstanbul’a eğitim için gelen mimar Başak Cengiz, Ataşehir’de saldırıya uğradı. Hiç tanımadığı bir kişi tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz, toprağa verildi. Olayın ardından “Samuray kılıcı nedir? Kılıç almak için izin gerekiyor mu? Samuray kılıcı almak serbest mi?” sorularına yanıt arandı. Peki, Samuray ne demek? Samuray kılıcı özelliği nedir?

Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu? - Resim : 1

İSTANBUL’DA SAMURAY KILICI İLE CİNAYET

Ataşehir'de aynı sitede oturan kişi tarafından kılıçla yaralanan kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Barbaros Mahallesi'ndeki bir sitede oturan Başak Cengiz (28), henüz belirlenemeyen nedenle aynı sitede yaşayan ve psikolojik rahatsızlıkları olduğu öne sürülen Can Göktuğ Boz tarafından kılıçla yaralandı.

Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu? - Resim : 3

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kadın, olay yerine gelen sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Can Göktuğ Boz Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu? - Resim : 4

Şüphelinin daha önce psikolojik tedavi gördüğü bildirildi. Zanlının emniyetteki ilk ifadesinde, maktulü tanımadığını ve şiddet filmlerinden etkilenerek kılıçla bu olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu? - Resim : 5

SAMURAY NE DEMEK?

Samuray (侍 ya da (nadiren) buşi 武士), eski Japonya'da soylu asker sınıfı için kullanılan bir terimdi. Samuray, eski Japoncada 'hizmet etmek' manasına gelen saburau kelimesinden türemiştir.

Savaş, Japon kültüründe önemli bir yer teşkil eder. Ülkenin önemli klanları birbirleriyle pek çok kez karşı karşıya gelmiştir. Japon topraklarının sadece %20’sinin tarıma elverişli oluşu, toprak kavgasını doğurmuştur. Toprak savaşları da hem dinsel, hem de fiziksel gelişim ve mücadele yöntemlerini gerektirdiğinden, Samurayların gelişimi de bu olguya dayalıdır.

 Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu? - Resim : 6

SAMURAY KILICI NEDİR?

Katana adıyla da bilinen samuray kılıc kavisli, tek ağızlı, iki elle tutulabilecek kadar uzun saplı bir Japon kılıcı. Japon samurayı tarafından kullanılan, geleneksel tek-yönlü, kıvrık kılıç çeşididir. Vakizaşi veya şoto ile ya da tanto ile eş olarak bilinen katana, buşi sınıfı savaşçılar olan bukeler tarafından kullanılırdı. İki silah beraber olduğunda büyük-küçük anlamına gelen dayişo olarak adlandırılır ve samurayların kişisel onur ve sosyal gücünü temsil ederdi. Uzun kılıç açık alanda yapılan dövüşlerde kullanılırken kısa kılıç yan silah olarak taşınır ve saplama amacıyla ya da yakın dövüşlerde ve seppuku için kullanılırdı.

Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu? - Resim : 7

Japonya’da katana için kullanılan resmi terim uchigatana olup, katana terimi genellikle dünyadaki tüm tek ağızlı kılıçları ifade eder.

Kın ve balçak yani el siperi kısımları, özellikle Edo döneminin son yıllarında özel olarak tasarlanan sanat eserleriydi ve karmaşık bir dizayna sahipti.

Asıl olarak kesmek için kullanılmasına rağmen hafif eğriliği sayesinde etkili bir saplama silahı olarak da kullanılabilir. Çift elle tutulacak şekilde tasarlanmış olsa da bazı eski Japon dövüş teknikleri en azından bir ya da iki tek-el tekniği içerir.

Samuray kılıcı nedir? Samuray ne demek? Samuray kılıcı alma serbest mi? Kılıç almak için izin gerekiyor mu? - Resim : 8SAMURAY KILICI ALMAK SERBEST Mİ?

Eskiden kalma, değerli, belli bir özelliği olan benzerlerine az rastlanan ve artık imal edilmeyen ateşli, ateşsiz silah, bıçak ve kılıç gibi aletler antika silahtır. Bu tür silahların antika olup olmadığı Kriminal Polis laboratuvarlarından alınacak ekspertiz raporu sonucunda belirlenir.Bu kapsama girebilecek silahınız var ise dilekçe ile müracaat etmeniz halinde, aldırılacak ekspertiz raporu sonucunda silahınızın antika olduğu tespit edilirse adınıza bulundurma ruhsatı verilir. Alınan ekspertiz raporu sonucu antika olmadığı anlaşılan silahlar için adli işlem yapılır ve silah müsadere edilir. Antika Silahlar için 5 yıl da 1 ruhsat yenilenir. Bu silahlar için taşıma ruhsatı düzenlenmez.