MİT'in Suriye'deki operasyonu dünya basınında! Manşetlerden böyle servis ettiler

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'de düzenlediği operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın sözde lideri El Kureyşi'yi etkisiz hale getirdi. Kureyşi'nin öldürülmesi haber dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Birçok yabancı kuruluş, Türk istihbarat teşkilatının başarısına dikkat çekti. İşte detaylar...

MİT'in Suriye'deki operasyonu dünya basınında! Manşetlerden böyle servis ettiler

Türkiye, Suriye'de son dönemin en önemli operasyonlarından birine imza attı. Milli İstihbarat Teşkilatı, geçtiğimiz günlerde DEAŞ'ın sözde lideri El Kureyşi'yi etkisiz hale getirdi. Erdoğan'ın açıklamasıyla duyurulan haber, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Ebu Hüseyin El-Kureyşi 30 Kasım 2022'de terör örgütü DEAŞ'ın lideri olmuştu. Uzun süredir de MİT'in hedef listesinde yer alıyordu. Operasyon için 29 Nisan Cumartesi günü düğmeye basıldı. MİT, teröristi Suriye'de etkisiz hale getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı uzun zamandır takip ediyordu, dün Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirildi. Bundan sonra da terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadelemizi sürdüreceğiz." açıklamasında bulunarak DEAŞ elebaşısının yakalandığını duyurmuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları kısa süre içerisinde Dünya basınında yer buldu.

Uluslararası ajanslar bu bilgiyi abonelerine servis ederken bölgede bulunan AFP muhabiri, Türk istihbarat ajanlarının ve yerel askeri polisin Cumartesi günü Afrin'in kuzeybatı bölgesindeki Cindires'te bir bölgeyi kapattığını ve islami okul olarak kullanılan terk edilmiş bir çiftliği hedef alan bir operasyon düzenlendiğini söyledi.

MİT'in Suriye'deki operasyonu dünya basınında! Manşetlerden böyle servis ettiler - Resim : 1

"TÜRK İSTİHBARAT TEŞKİLATI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ"

Guardian gazetesi, "Erdoğan, Türk kuvvetlerinin IŞİD liderini Suriye baskınında öldürdüğünü söyledi" manşetiyle operasyonu duyururken France 24 gelişmeyi "Erdoğan, DEAŞ lideri olduğundan şüphelenilen El Kureyşi'nin Suriye'de etkisiz hale getirildiğini söyledi' başlığı ile okurlarına sundu.

ABD merkezli CBS News, "Erdoğan, IŞİD liderinin Suriye'de Türk istihbarat teşkilatı tarafından öldürüldüğünü söyledi" manşetiyle haberi okuyucularına duyurdu.

"Erdoğan, Türkiye'nin DEAŞ liderini öldürdüğünü açıkladı" başlığını atan Al Jazeera haberinde Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verdi.

Haberde Orta Doğu Enstitüsü'nde görev alan Charles Lister'ın açıklamalarına da yer verildi. Lister Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bölgeden fotoğraflara da yer verdi.