Mourinho: PSG'nin teknik direktörü olmam imkansız

Manchester United'dan ayrıldıktan sonra adı Real Madrid ile anılan ancak Zidane tercihi nedeniyle boşta kalmaya devam eden Portekizli teknik direktör Jose Mourinho yine gündemi sarsacak açıklamalar yaptı.

Mourinho: PSG'nin teknik direktörü olmam imkansız
AP

2018 yılının aralık ayında United'la yolları ayrılan 56 yaşındaki menajer adının şu sıralar sık sık Paris Saint Germain ile anılması üzerine "PSG'nin teknik direktörü olmam imkansız. Zaten bir teknik direktörü olan kulübü yönetmen teknik olarak imkansız. Bana teknik direktörü olmayan takımlarla ilgili sorular sormalısınız" diyerek yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

PSG'nin kaliteli oyuncuları olan dünya çapında bir kulüp olduğunun altını çizen Mourinho "Ancak nihayetinde Avrupa'da hiçbir şey kazanamadılar ve bu çok önemli" dedi.

L'Equipe'e konuşan Portekizli menajer, "Aynı şey menajerler için de geçerli. Çok kaliteli bir teknik direktör olabilirsin ama kariyerinin sonuna geldiğinde bir Avrupa kupan yoksa, daima bir şeyler eksik kalacaktır" diye konuştu.

PSG'nin de şu anda bu aşamada olduğunu kaydeden Mourinho, "Juventus ve Bayern gibi kendi ülkelerinde bütün kupaları silip süpürebilirler. Fransız futbolunun lideri olabilirler ancak sonuçta Avrupa'nın en büyük kulüplerinin gerisindeler" dedi.

Manchester United'la ilgili sorulara yanıt vermekten kaçınan Portekizli, Liverpool-Tottenham Şampiyonlar Ligi finali için ise "Pochettino ve Klopp'un başardıklarına saygı duyuyorum. İkisi de hakettiler. Ne yazık ki aralarından biri kaybedecek" diye konuştu.

Pochettino'nun şu ana kadar hiçbir şey kazanamadığını da belirten Mourinho, Klopp için ise "Üçüncü finali olacak. Üç final oynayıp hiç kazanamamayı hayal bile etmek istemem" sözlerini kullandı.

Guardiola yorumu

Guardiola'yı da es geçmeyen Mourinho 25 kupası olduğunu hatırlatarak "Pep'in 26. kupası oldu. Eğer ben Şampiyonlar Ligi'ni kazandıktan sonra Porto ya da Inter'de kalsaydım. Avrupa Süper Kupası finali oynayacaktım, Kulüpler Dünya Kupası'nda yer alacaktım ve muhtemelen bugün 31 kupam olacaktı." değerlendirmesinde bulundu.