Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale'ye bayram tatiline gidenler dikkat. Tek dokunuşu 30 kişiyi öldürüyor

Türkiye'de Ramazan bayramı tatilinin gelmesiyle birlikte çok sayıda vatandaşımız Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale'ye tatile gitti. Havaların ısınması durumunda denize girmeyi de planlayan vatandaşlarımız için dikkat çeken bir bilgi yayınlandı. Bildiğimiz üzere Muğla'da geçtiğimiz sene ilk defa koni salyangozu görülmüştü. Bu zehirli canlı tek dokunuşuyla 30 kişiyi öldürebilecek güce sahip.

Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale'ye bayram tatiline gidenler dikkat. Tek dokunuşu 30 kişiyi öldürüyor

Türkiye'de Ramazan ayının ardından vatandaşlar Ramazan bayramını karşılamaya hazırlanıyor. Bayram nedeniyle 3 günlük tatilde çok sayıda vatandaş da özellikle deniz kenarlarındaki illerimize giderek stres atacaklar. 

Bu illerimiz arasında Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale yer alıyor. Ancak havanın ısınmasını da fırsat bilerek denize girmeyi düşünen vatandaşlar için önemli bir uyarı yapıldı. O uyarıya göre bilindiği üzere ülkemizde koni salyangozu ilk defa geçtiğimiz yıl Muğla kıyılarında görülmüştü. Tek dokunuşuyla 30 kişiyi öldürebilecek güce sahip dünyanın en zehirli canlısına karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye sularında ilk kez görülen tehlikeli tür için genetik inceleme başlattı. 

Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale'ye bayram tatiline gidenler dikkat. Tek dokunuşu 30 kişiyi öldürüyor - Resim : 1

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ TÜRLERİNDEN BİRİ

Dünyanın en tehlikeli türlerinden biri olan Koni salyangozu 30 kişiyi aynı anda öldürecek güce sahip olması nedeniyle büyük bir korku yaratıyor. Uzmanlar, hem yılandan hem de timsahtan daha korkutucu olan bu türe karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

ZEHİRLİ ZIPKINLARI VAR

Koni salyangozları vücutlarında birbirinden farklı sofistike kimyasal maddeler üretir ve bunları bir avlanma stratejisi doğrultusunda sırayla kullanırlar. Avustralya'da, Endonezya'da Asya ve Büyük Okyanus'un sıcak sularında yaşayan bazı koni salyangozları çok zehirlidirler ve küçük balıkları, solucanları ve yumuşakçaları avlamak için ustalıkla zehirli zıpkınlar kullanırlar.