Yangında yavrularını kaybeden keçi hayata küstü!

Muğla’da çıkan orman yangınında mahsur kalan keçilerin psikolojisi bozuldu. Yangında yavrularını kaybeden bir keçi ise günlerdir ne yemek yiyor ne de su içiyor.

Akçakaya Mahallesi'nde meydana gelen yangında yavrularını kaybeden bir anne keçi günlerdir yiyip içmeyi bırakıp adeta hayata küstü. Yangında annelerini kaybedeb yavru keçiler ise yaşadıkları travmayı atlatamadığı belirtildi.

15 gün boyunca süren yangında insanlar kadar hayvanlar da etkilendi. Ormanda yaşayan birçok hayvan yanarak telef olurken, sağ kurtulanların ise psikolojileri bozuldu. 

Keçilerin tedavilerini ise Anka’dan gelen bir derneğe bağlı gönüllüler gerçekleştiriyor.Yangında yavrularını kaybeden keçi hayata küstü! - Resim : 2

"Gürültüden hep korkup ormanın iç kesimlerine doğru kaçmışlar"

Keçilerinin uçak ve helikopter sesinden korkup ormanın içerisine kaçtığını, 46 hayvanından 23 tanesinin kayıp olduğunu ifade eden Ali Rıza Yılmaz, “Yangının mahallemize doğru yaklaştığını görünce büyük baş hayvanlarımı taşıdım. Yaşlı anne ve babam vardı onları da güvenli bir bölgeye taşıdım. Ancak küçükbaş hayvanlarım uçak ve helikopterlerin gürültüsünden korkarak ormanın içerisine kaçtı. Maalesef alevler nedenliyle ormana giremedim. 2 gün sonra bölgeden 16 keçimi geri getirmeyi başardım. 7 tanesini yanmış halde buldum. Geriye kalan 23 tanesinden ise aradan bir hafta geçmesine rağmen rastlayamadım, halen daha haber yok. Bu hayvanlar tamamen doğada yaşadıkları için gürültüye alışık değiller. Gürültüden hep korkup ormanın iç kesimlerine doğru kaçmışlar. Bulduğum yer alevlerin en fazla olduğu yerdi. Sanırım diğerleri de yanarak telef oldular” dedi.