Müjdeli haber bakanlıktan geldi! Bu alanlar tamamen ücretsiz olacak. Vatandaşlar 1 kuruş ödemeden yararlanacaklar

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar turizm sektörünün yoğun olduğu bölgelerde ücretsiz denize girecek yer bulmakta sıkıntı yaşıyordu Müjdeli haber Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık ücretsiz halk plajı sayısının 35'e çıkartılacağını duyurdu.

Müjdeli haber bakanlıktan geldi! Bu alanlar tamamen ücretsiz olacak. Vatandaşlar 1 kuruş ödemeden yararlanacaklar

Dünya genelinden milyonlarca turistin ağırlandığı Türkiye'de halkın kullanımına açık ücretsiz plajların sayısı hakkında bakanlık harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, mavi bayraklı plaj sayısında dünya üçüncüsü olan Türkiye'nin sahillerinde 5 yıldızlı halk plajı konforunun yaygınlaştırılacağı belirtilerek, "Her ihtiyaca uygun tasarlanan ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı Türkiye genelinde 35'e ulaşacak. Ortalama 100 bin kişinin ağırlandığı plajlarda sayı arttıkça, Türkiye genelindeki şezlong sayısı da yaklaşık 30 bine ulaşacak" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Antalya'da 2 bin 600 şezlong kapasitesiyle hizmetine sunulacak Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı ile bugüne kadar toplam 15 plajın açılışının yapılmış olacağı belirtildi. Manavgat Ilıca ile Kemer Tekirova ve Bodrum Yalıkavak ücretsiz halk plajlarında da proje çalışmalarına başlandığı kaydedildi.