Munzur Vadisi Milli Parkı'nda besin ararken görüntülenen sincaplar gülümsetti

Ekim ayının sonu gelirken iyice soğuyan havalarla beraber ormanlarda yaşamlarını sürdüren hayvanlar kendilerine gıda bulmakta güçlük çekiyor. Tunceli'de bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda ağaç oyuklarında yaşamlarını sürdüren sincaplar kışa girmemize az bir zaman kala meşe ağaçlarının arasında besin ararken görüntülendi.

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda besin ararken görüntülenen sincaplar gülümsetti

Tunceli'de yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda meşe ağaçlarını kendilerine mesken eden minik sincaplar, ağaçlarla kaplı ormanlık alanda kendilerine besin ararken görüntülendi. Birçok canlıya yaşam alanı sunan Munzur Vadisi Milli Parkı ekim ayının sonuna doğru giderken kış boyu yiyecek bulmakta güçlük çekecek hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

SİNAPLAR ORMANLARI KENDİSİNE MESKEN ETMİŞ DURUMDA

Yaklaşık 42 bin hektardan oluşan Munzur Vadisi Milli Parkı, sahip olduğu orman, dağ ve vadileriyle birçok canlıya yaşam alanı sunuyor. Bozayı, kurt, vaşak, su samuru, tilki ve yaban keçisi gibi türlerin bulunduğu milli parkta, havaların soğumasıyla kahverengi sincap da sıkça görülmeye başlandı. Milli parktaki ormanları mesken tutan sincaplar, günün belirli saatlerinde yuvalarından ayrılarak yüksekliği yaklaşık 15-20 metreye ulaşan meşe ağaçlarında zaman geçiriyor.

 

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda besin ararken görüntülenen sincaplar gülümsetti - Resim : 1

KIŞ İÇİN KENDİLEERİNE BESİN DEPOLUYORLAR

Keskin dişleriyle dallardaki palamutları koparan sincaplar, bu sayede hem karınlarını doyuruyor hem de ağızlarına koydukları palamutları yuvalarına taşıyarak kış için depoluyor.Yaşadıkları yerlerde sürekli hareket halinde olan sincaplar, taşıdıkları veya toprağa gömdükleri tohumlarla da milli parktaki ormanların gelişmesine katkı sağlıyor.

 

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda besin ararken görüntülenen sincaplar gülümsetti - Resim : 2