Muş, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır ve Bingöl. Kar yağmur çamur değil daha önemli. Çok büyük tehlike var

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bingöl ve çevresindeki yakın illerimiz Muş, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır için çok önemli bir uyarıda bulundu.

Muş, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır ve Bingöl. Kar yağmur çamur değil daha önemli. Çok büyük tehlike var

Türkiye'de 6 Şubat depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor ancak vatandaşlarımız deprem nedeniyle hala telaş içerisindeler. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bingöl ve çevresindeki yakın illerimiz Muş, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Diyarbakır için çok önemli bir uyarıda bulundu. Bu uyarı ne kar ne yağmur ne de çamurla ilgili. 

Gerçekleştirilen panele Fırat Üniversitesi (FÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl, FÜ Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy ve FÜ Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Keleşoğlu ile birlikte konuşmacı olarak katılan jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem gerçeği, Elazığ ve çevre illerdeki deprem riskleri analiz analizi, deprem öncesi alınacak tedbirler ve kentsel dönüşüm süreci konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Bölgedeki deprem hareketliliğine dikkat çeken jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ''Türkiye’de hiçbir yerde deprem olmasa mutlaka Bingöl Karlıova’da olur. Bunun ana nedeni iki tane ana kırığın çatağında olmasıdır." dedi.