Müslüman futbolculara hakaret ettiği söylenmişti! Burak Yılmaz, eski hocasına sahip çıktı, öve öve bitiremedi!

Fransız ekibi PSG’nin Teknik Direktörü Christophe Galtier'in Nice’teyken Müslüman futbolcular hakkında, “Sadece siyahi oyunculardan ve yarısı Cuma günleri camiye namaz kılmaya giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamaz. Takım bana uymuyor ve bu şehrin insanlarının istediklerine de aykırı” dediği iddia edilmişti. Galtier ile Lille’de çalışan Burak Yılmaz bu konuda konuştu.

Müslüman futbolculara hakaret ettiği söylenmişti! Burak Yılmaz, eski hocasına sahip çıktı, öve öve bitiremedi!

Dünya futbolu Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint Germain’in Teknik Direktörü Christophe Galtier'in Nice takımında çalıştığı dönemde kulübün üst yönetimine gönderdiği elektronik postalar basına sızdırıldı.

Müslüman futbolculara hakaret ettiği söylenmişti! Burak Yılmaz, eski hocasına sahip çıktı, öve öve bitiremedi! - Resim : 1

SKANDAL SÖZLER

Fransa basınında yer alan haberlere göre Galtier’in Müslüman futbolcular için, “Sadece siyahi oyunculardan ve yarısı Cuma günleri camiye namaz kılmaya giden pisliklerden oluşan bir takım. Bu kadar çok siyahi ve Müslüman olamaz. Takım bana uymuyor ve bu şehrin insanlarının istediklerine de aykırı” ifadelerini kullandığı iddia edilmişti.

Galtier’in Müslüman futbolculardan Ramazan ayında oruç tutmamalarını istediği öne sürülmüştü. Bunun üzerine PSG kulübü Galtier hakkında iç soruşturma başlattı.

Müslüman futbolculara hakaret ettiği söylenmişti! Burak Yılmaz, eski hocasına sahip çıktı, öve öve bitiremedi! - Resim : 2

BURAK YILMAZ AÇIKLAMA YAPTI

Yaşananların ardından Lille takımında forma giyerken Galtier ile bir dönem çalışan Burak Yılmaz açıklama yaptı.

Burak şu ifadeleri kullandı:

“Bugün haberleri okudum ve bir şeyler söylemem gerektiğini hissettim. Galtier ile çalıştığım süreç boyunca, ondan dinim ya da ırkım hakkında hiçbir olumsuz davranış hissetmedim. O harika bir teknik direktör ve aynı zamanda harika bir insan.”