Nazan Öncel'e dava açtı, borçlu çıktı!

Ünlü yorumcu Nazan Öncel’in hayatını kaybeden eşi Akşit Togay’ın oğlu Berdan Togay, mirastan düşen payını alabilmek için dava açtı. Ancak davadaki bilirkişi raporunda miras değil, borç çıktı.

İş adamı Akşit Togay geçirdiği kalp krizi sonucu 2 yıl önce hayatını kaybetti. Oğlu Berdan Togay, üvey annesi Nazan Öncel’e dava açarak mirastan payını istedi. 

İstanbul Kemerburgaz’daki villanın kira gelirinin 6 bin dolar olduğunu ileri sürdü. Kiranın 2 milyon 500 bin dolarının kendisine verilmesini talep etti.

Berdan Togay, dava dilekçesinde babasının müzik şirketi ve boya sanayisinde bir şirketi olduğunu belirtti. Ayrıca babasından geriye Kemerburgaz’da villa, Şile’de yazlık ve bir araç kaldığını kaydetti.

Mahkeme dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi raporunda, Akşit Togay’ın 3 Mart 2018’e kadar 1 milyon 49 bin lira vergi ve SGK borcu olduğunu vurguladı.

Ayrıca Akşit Togay ile eşi Nazan Öncel’in ortak hesabında sadece 250 dolar ve 2 bin 300 avro para olduğu ortaya çıktı. Başka banka hesaplarında ise Togay'ın sadece 5 bin liraya yakın nakit parası olduğu kaydedildi.

Mahkeme rapor üzerine Kemerburgaz'daki villanın hisse ve hissedar durumunun sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.