Netanyahu’dan kritik açıklama: Siviller Gazze'yi terk etsin! Bu kara gün için intikam alacağız

İsrail ve Filistin arasında süren çatışmalarda bilanço ağırlaşırken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu güvenlik kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Bu kara günün intikamını güçlü şekilde alacağız. Hamas’ın saklandığı her noktaya ulaşacağız. Gazze halkına bu yerleri terk etmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

Netanyahu’dan kritik açıklama: Siviller Gazze'yi terk etsin! Bu kara gün için intikam alacağız

İsrail ve Filistin arasındaki gerilim tırmanırken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu güvenlik kabinesiyle Tel Aviv kentinde bir araya gelmesinin ardından konuştu.

"İNTİKAM ALACAĞIZ"
Netanyahu, yaşananların ülke tarihinde hiçbir zaman görülmediğini işaret ederek “Bu kara günün intikamını güçlü şekilde alacağız. Hamas’ın saklandığı her noktaya ulaşacağız. Gazze halkına bu yerleri terk etmeleri çağrısında bulunuyorum.” dedi.

“YAŞLILARI, ÇOCUKLARI, GENÇ KIZLARI KAÇIRAN BİR DÜŞMAN”
Netanyahu, Hamas'ın İsrailli herkesi öldürmek istediğini belirtirken “Bu anneleri, kadınları ve çocukları evlerinde yataklarında katleden bir düşman. Yaşlıları, çocukları, genç kızları kaçıran bir düşman” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 232 kişinin hayatını kaybettiği, 1697 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail basını ise saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğünü, ülke genelinde yaralı sayısının 1100'ü geçtiğini duyurmuştu.