Yüzyılın transfer üçlüsü!

Futbolda yüzyılın transferi olarak duyurulmuştu. İkinci bu kez bu unvanı almaya çok yakın. Futbolun dahi çocuğu Brezilyalı Neymar'dan bahsediyoruz. 222 milyon euro'ya transfer olduğunda futbol kitabının transfer sayfaları yeniden yazılmıştı.

Yüzyılın transfer üçlüsü!

Futbolun her geçen gün daha da endüstriyel hale gelmesi hiçbir şekilde engellenemiyor. Fazla değil, 10 yıl önce endüstriyel futbol karşıtı söylemler revaçtayken, şimdilerde "Bu kadar da endüstriyel olmaz" gibi söylemler duyar olduk. Son bir kaç yılda gerçekleşen transferler de bunun net göstergesi.

Bu sezon, 19 yaşındaki Joao Felix'in Benfica'dan Atletico Madrid'e 126 milyon euro'ya transfer olması "Bu kadar genç bir futbolcuya bu kadar yüksek ücret ödenir mi?" sorularını da beraberinde getirmişti. 

"Futbola 'maddi değer' Katar!"

İki sezon önce dünya futbol tarihinin en pahalı transferi gerçekleşti. Paris Saint Germain, Barcelona'nın yıldızı Neymar'ı serbest kalma bedeli olan 222 milyon euro'ya transfer ederek inanılmazı başardı. Herkes bir transfere bu kadar para vermenin çılgınlık olduğunu söylerken, Fransız ekibinin hisseleri tavan yaptı, sattığı ürünleri ikiye katladı ve Neymar'a harcadığı paranın maddi karşılığını aldı.

Neymar'ın Barcelona'ya dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Neymar'ın Barcelona'ya dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Sahada ise sadece Fransa şampiyonluğuyla yetindiler. Hedefi Avrupa kupası olan Fransızlar, bu hayalini ertelemek zorunda kaldı. Neymar şu anda Fransa'nın en fazla kazanan futbolcusu. PSG'nin aldığı puanlara yaptığı katkı asla inkar edilemez seviyede. İki sezonda toplam 58 maça çıkan Neymar, bunların 56'sında ilk 11'de başladı. Toplamda 52 gol atan Brezilyalı, 25 de asist yaptı. Öte yandan ilk sezonda 8 sarı 1 kırmızı, ikinci sezonunda ise 7 sarı kart gördü. Geçtiğimiz sezonun bir kısmını da sakat olarak geçirdi.

Henüz takımıyla forma giymeyen Neymar'ın PSG'de aradığını bulamadığı ve Barcelona'ya dönmek istediği sürekli konuşuluyordu ancak takımda onun için özel bir yer açmak gerekiyordu.

Juve Dybala'yı satar mı?

Barça ve Neymar'ın bu isteğinin Juventus sayesinde gerçekleşeceği konuşuluyor. Öyle ki, Katar sermayesi olan PSG, Arjantinli orta saha için Juventus'a yüklü bir bonservis teklif etti. Juve'de hak ettiği değeri göremediğini düşünen Dybala'nın bu transfere sıcak baktığı belirtiliyor. Son 4 sezondur Siyah-Beyazlı takımın formasını terleten Dybala, özellikle son sezonunda yeteri kadar süre alamadı. Juve'deki gol/asist performansı da buna bağlı olarak düşen yıldız futbolcunun 2 gün içinde Paris Saint Germain'e transfer olması bekleniyor.

Katar sermayesi PSG, Paulo Dybala için Juventus'a reddedemeyeceği bir teklif yapmaya hazırlanıyor.
Katar sermayesi PSG, Paulo Dybala için Juventus'a reddedemeyeceği bir teklif yapmaya hazırlanıyor.

Icardi Juve'ye gelecek mi?

Juventus'un Dybala'yı PSG'ye satmasındaki en büyük etken diğer bir Arjantinli olan Mauro Icardı. Icardı, Inter'de harika bir sezon geçirdi. Yıldız futbolcu sakatlığı olmasaydı İtalya Serie A'da gol krallığında en güçlü adaydı. Icardı'nın antrenman kadrolarına dahi alınmaması nedeniyle takımdan ayrılması bekleniyor. Mario Mandzukiç'in istenileni bir türlü vermemesi ve Dybala'nın gitmesi halinde Juve'nin forvet hattına takviye yapması gerekecek. Icardı seçenekler arasında en iyi isim. Hem İtalya futbolunu biliyor hem de bitirici özelliği üst seviyede. Inter, sorun yaşadığı yıldızı iyi bir rakama elinden çıkarmak istiyor. Bu transfer için görüşmeler devam ediyor. Yarına kadar Juventus'un Icardi'yi açıklaması bekleniyor.

Juventus'un Mauro Icardi transferini yarın açıklaması bekleniyor.
Juventus'un Mauro Icardi transferini yarın açıklaması bekleniyor.

Barça'ya yolu Bayern açtı

Orta sahasında ve kanatlarında eksikleri bulunan Bayern Münih, Dortmund ile oynadığı Süper Kupa mücadelesinin ardından düğmeye basarak orta sahaya Barcelona'dan Philippe Coutinho'yu transfer ederek takviye yaptı. Bayern Münih'in satın alma opsiyonu ile kiraladığı Coutinho, Neymar'ın gelişine bu şekilde yer açmış oldu.

Barcelona taraftarının her fırsattığı adını andığı Neymar'ın evine geri dönüşü için yol açılmış oldu. Barça, Finansal Fair Play çerçevesinde Neymar'ı geri kazanabilecek.

Dev görüşmeler yarın

Paulo Dybala'nın menejeri ve ağabeyi Gustavo Dybala, yıldız oyuncunun yarın Paris Saint Germain ile görüşeceğini açıkladı. Bu görüşmenin olumlu geçmesi beklenirken, orta sahada Neymar'ın eksikliğini dolduracak olan PSG'nin Barcelona ile masaya oturarak Neymar transferini tamamlaması bekleniyor. Neymar'ın, 222 milyon euro olmasa da yine rekor bir rakamla Barça'ya dönmesi bekleniyor. Dybala transferinde de rakamlar hiç az değil. Arjantinli için Juventus'a 80 milyon euro ödeneceği konuşuluyor.