Nur Germen hayatını kaybetti! Nur Germen kimdir, kaç yaşında, nereli, neden öldü?

Bir süredir hastanede tedavi gören Türk basketbolunun duayen ismi Nur Germen hayatını kaybetti. Galatasaray basketbol takımının eski kaptanlarından, Milli Takım eski baş antrenörü Nur Germen kimdir, kaç yaşında, nereli, neden öldü? İşte Nur Germen hakkında merak edilenler...

Nur Germen hayatını kaybetti! Nur Germen kimdir, kaç yaşında, nereli, neden öldü?

Dönemin en iyi basketbolcularından ve 25 kez milli olan basketbolcu Nur Germen hayatını kaybetti. Basketbol dünyasının önemli ismi Nur Germen'in kim olduğu detaylı bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki Nur Germen, kimdir, kaç yaşında, nereli, neden öldü?

Nur Germen hayatını kaybetti! Nur Germen kimdir, kaç yaşında, nereli, neden öldü? - Resim : 1

Nur Germen kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Nur Germen; Kolejliler, Galatasaray, Muhafızgücü, Tofaş SAS ve Yenişehir Meysu'da basketbol oynadı.76 kez genç ve A milli oldu. 1971 ve 1975 yıllarında Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılan Türkiye Millî Basketbol Takımı'nde yeraldı.

Nur Germen hayatını kaybetti! Nur Germen kimdir, kaç yaşında, nereli, neden öldü? - Resim : 2

1984-85 sezonunda  Galatasaray A Erkek takımının başına geçti ve 16 yıl aradan sonra Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu olmasında pay sahibi oldu. 1986-87 sezonunda Nasaş takımını çalıştıran Germen ,1987-88 sezonunda yeniden Galatasaray'la anlaşan ve menajerlik görevine getirildi. 1991-92 sezonunda  Karşıyaka'ya antrenör olan Germen, 1993 tarihinde ise, Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde milli takımın antrenörlüğüne getirildi. 2007 sezonun bir bölümünde Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Koordinatörlüğü yaptı. 2010-11 sezonundan beri Lig TV'de basketbol yorumculuğu yaptı. Germen, son yıllarda basketbol yorumculuğu yapıyordu. Nur Germen bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Milli basketbolcu Nur Germen 73 yaşında hayatını kaybetti.