O kulübün yöneticisi 'kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Gürcan Güler isimli vatandaşa düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Bandırmaspor yöneticisi B.Ö.’nün de aralarında bulunduğu 6 kişi 'kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklandı.

O kulübün yöneticisi 'kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı

Alınan bilgilere göre olay 19 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 15.00 sularında Balıkesir'in Bandırma ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Bandırma 17 Eylül Mahallesi Hacı Keşfettin Caddesi üzerinde araç kiralama işi yapan Gürcan Güler (39) arazi anlaşmazlığı nedeniyle Bandırmaspor yöneticisi B.Ö. ile mahkemelik oldu.

MAHKEMENİN KARAR GÜNÜ SALDIRIYA UĞRADI

Mahkemenin karar günü Güler, iş yerinde otururken, isminin N.A. olduğu öğrenilen bir kişi motosikleti ile iş yerine geldi. Motosikletinden indikten sonra kaskı ile iş yerine giren N.A. montunun cebinden çıkardığı tabanca ile Güler'e 3 el ateş edip aynı motosiklet ile kaçtı. Mermilerden ikisi sandalyenin koluna ve biri de masanın üzerindeki deftere saplanırken Güler, saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu.

O kulübün yöneticisi 'kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı - Resim : 1

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

Saldırının ardından ofisteki ve bölgedeki kamera kayıtları incelenirken saldırıyı düzenleyenlerin daha önceden bölgede keşif yaptığı ve Güler’i takip ettikleri ortaya çıktı. Saldırgan N.A. kayıplara karışırken B.Ö.’nün amcaoğlu E.Ö. ve C.K. tutuklandı.

KARAR VERİLDİ

Kayıplara karışan saldırgan N.A.’nın avukatıyla birlikte teslim olmasının ardından B.Ö. ve iki kardeşi savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen B.Ö. ve kardeşleri A.Ö ve A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.