O zamanlar bir Messi bir de Quincy Owusu-Abeyie vardı

15 yıl önce yapılan Dünya 20 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'na iki isim damgasını vurmuştu. Biri Lionel Messi, diğeri ise Quincy Owusu-Abeyie.

O zamanlar bir Messi bir de Quincy Owusu-Abeyie vardı

Hollanda'da 2005'te yapılan şampiyonada Messi efsane olacağının işaretlerini veriyordu.

Turnuvayı Arjantin kazanmıştı. Messi'nin yanı sıray Afellay, Ryan Babel gibi isimler de dikkat çekmişti. Ancak dikkat çeken bir isim daha vardı: Quincy Owusu-Abeyie.

Arsenal'in formasını giyen Gana asıllı Hollandalı oyuncu, Messi'nin aksine kariyerinde hep geriye gitti.

Malaga Hoy gazetesine konuşan oyuncu o dönem turnuvanın en iyi iki oyuncusu arasında gösterildiği hatırlatıldığında "Evet, şimde bakın ben ve Messi nerelerdeyiz" diye yanıt verdi.

Turnuva sonrası Quincy'nin kariyeri pek de iyi gitmedi. Arsenal'den Spartak Moskova'ya transfer oldu. Rusya'da da işler iyi gitmedi. Önce Celta Vigo'ya sonra Birmingham, Cardiff, Portsmouth'a kiralandı.

Sözleşmesi bitince de kendini Al Sadd'da buldu. Oradan önce Malaga'ya sonra Panathinaikos'a kiralandı. Sözleşmesi bitince Panathinaikos'a transfer oldu. Orada da şansı yaver gitmedi ve kendini Boavista'da buldu.

Portekiz'den de ayrılan Quincy Hollanda'ya dönüp NEC Nijmegen'e transfer oldu. Ancak Hollanda ekibi de onun sözleşmesini feshetti.

Messi bir efsaneye dönüşürken Quincy ise bugün kulübü olmayan bir futbolcu.