Maaş zamları netleşti! Uzman isimden dikkat çeken açıklama

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, tv100 canlı yayınında EYT düzenlemesi ve Ocak ayı maaş zamlarına ilişkin Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtladı. Yeni yılda 19 milyon çalışanın maaşlarına zam yapılacağını belirten Erdursun, asgari ücrete gelecek zam oranına ilişkin rakam da verdi. İşte bilinmesi gerekenler...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, tv100 canlı yayınında EYT düzenlemesi ve Ocak ayı maaş zamlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtlayan Erdursun, 19 milyon çalışanın maaşlarının değişeceğini kaydettiği değerlendirmesinde asgari ücrete ilişkin tahminini açıkladı.

Erdursun'un öngörüsüne göre; asgari ücretin 8 bin 250 ile 8 bin 500 lira arasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Asgari ücretin işe yeni başlayan bir çalışana mesleki tecrübesinin düşüklüğü nedeniyle verilmesi gerekiyor. Belli bir sürenin ardından asgari ücretle çalışmanın mümkün olmaması gerekiyor. Sigortalılığın artması, kayıt dışılığın önüne geçilmesi için bu konu önem taşıyor.

Özgür Erdursun, EYT düzenlemesine ilişkin muhalefetten net bir plan açıklamaları gerektiğine dikkat çekti.

Erdursun, memura, emekliye ikinci 6 aylık enflasyona göre zam yapılacağını kaydederek, "Aralık ayında yüzde 3 gibi bir enflasyon geleceği için yüzde 17 bir artış olur. Refah payı da gelmezse kötü" ifadelerini kullandı.

Yemek kartları tercih meselesidir. İşveren personele 100 lira verince devlet kendi payını düşünüyor. Yeni uygulama çok manasız.