Ocakta yemek yapmak o hastalığı tetikliyor! Yapılan son araştırmalar korkunç gerçeği ortaya çıkardı!

Yapılan son araştırma milyonlarca insanı dehşete düşürdü. Çocuklarda yaşanan astım hastalığının sebebinin yüzde 15 oranında gazlı ocaklar ortaya çıkınca, özellikle annelerin ağzı açık kaldı. Gazlı ocak nasıl astıma sebep oluyor? İşte gazlı ocağın zararları...

Ocakta yemek yapmak o hastalığı tetikliyor! Yapılan son araştırmalar korkunç gerçeği ortaya çıkardı!

Çocukları astım hastası olan ailelere uyarı yapıldı. Yapılan son araştırmaya göre, mutfakta kullanılan gazlı ocakların çocukluk çağındaki astım hastalığına sebep oluyor. Araştırmadaki verilere göre astım hastası çocukların yüzde 15'inden fazlası gazlı ocaklar sebebiyle bu hastalığa yakalanıyor. Bir gazlı ocaktan çıkan nitrojen dioksitin astım atağını tetikleyebileceğine dair artan kanıtlar olduğunu söyleniyor. 

Nitrojen dioksitin astım krizlerini tetikleyebiilir

RMI'da Karbonsuz Binalar Programı Yöneticisi Brady Seals, "Çocukluk astımı gibi sağlık etkileri ile gaz sobası kirliliği arasında bir ilişki olduğunu gösteren yaklaşık 50 yıllık sağlık çalışmaları var" dedi. Boston Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu Çevre Sağlığı Departmanı Başkanı Dr. Jon Levy, "Bizi ilgilendiren en önemli şeylerden biri, herhangi bir yakıtı her yaktığınızda meydana gelen nitrojen dioksittir" diye ekliyor. "Pandemi sırasında kapalı ortamlara artan bir odaklanma olduğunu düşünüyorum. Nitrojen dioksitin astım krizlerini tetikleyebileceğini uzun zamandır biliyoruz." dedi.

Yemek hazırlamak için kullandığım şey çocuğumu hasta ediyor

Amy Boyd ve 9 yaşındaki oğlu Jacob astım hastası. Boyd, gazlı ocağının kendisini ve oğlunu etkileyebileceğini öğrenince dehşete kapıldı. Boyd, "Çocuğuma sağlıklı yiyecekler hazırlamak için kullandığım bir şeyin çocuğumu daha da hasta ediyor olabileceğini düşünmek şok ediciydi," dedi. "Oğluma astımını sabit bir durumda tutmak için her gece nebülizör tedavileri veriyoruz. Ayda bir veya iki kez ona acil kurtarma inhaleri vermek zorundayız." dedi.

Etkileri nasıl azaltılır?

Gazlı ocağın etkilerini azaltmanın yollarından bir tanesi havalandırma davlumbazı kullanmaktır. Yemek yaparken damlumbazın açılması veya yemek pişirirken pencere açmak faydalı olacaktır.