Okan Buruk'tan maç sonrası açıklama: Ne olursa olsun kazanarak ayrılmak zorundaydık

Trendyol Süper Lig'de ertelenen 16. haftada Galatasaray ile EMS Yapı Sivasspor karşı karşıya geldi. 1-1 berabere biten maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Buruk, ''Bunu telafi edecek çok maçımız var. Ligin daha birinci bölümü tamamlandı. Daha güçlenip, daha iyi bir şekilde sahaya çıkacağız ve bundan sonraki maçlarımızı kazanmak için her şeyi yapacağız.'' dedi.

Okan Buruk'tan maç sonrası açıklama: Ne olursa olsun kazanarak ayrılmak zorundaydık

Sarı-kırmızılı kulubün teknik direktörü Okan Buruk'un Sivasspor maçı sonrasında yaptığı açıklamalar şu şekilde oldu:

"Rakip bugün beşli savunmayla başladı, topu da bize bıraktı. Topu oynamak bizim kontrolümüzdeydi. İlk yarıda iki tane direkten dönen topumuz var, erken öne geçebilirdik, ilk yarının sonunda geçtik. İkinci yarıya baktığımızda top yine bizdeydi ama ikinci golü bulmak için rakip kaleye daha çok gitmemiz gerekirdi.

Tabii ki pozisyonlara girdik, ikinci golü atabilirdik ama ikinci golü daha çok düşünmemiz gerekirdi. Açıkçası oyunda rakibimiz de bir çaba sarf etmedi; bu çabayı daha çok bizim kaptırdığımız uzun toplarla sarf etti.

"GÖRÜNTÜLERDEN PENALTI GİBİ GÖRÜNEN POZİSYONA UYARI GELMEDİ"

Devamında da şanssız bir penaltı pozisyonu yaşadık. Bir tane de bizim çok net gördüğümüz, saha içerisinde oyuncularımızın da çok itiraz ettiği Abdulkadir'in topa eliyle uzandığı, dokunduğu pozisyon. Görüntülerden penaltı gibi gözüküyor ama VAR odasından bir uyarı gelmedi, genelde gelmiyor zaten. Burada kendimizi suçlayacağımız yer Galatasaray'ın ikinci golü atıp maçı bitirmesi lazımdı. Böyle bir şanssızlık her maçta olabilir. 1-0 garanti bir skor değil. Oyun kontrolü, top bizdeydi, oyuna hükmediyorduk ama ikinci golü bulmamız gerekirdi. Kanatlardan, sağ-bek, sol-bek bölgesinden hücuma daha etkili katılabilirdik. Bu da bizim öndeki üretkenliğimizi eksiltti, bireysel performanslarımız da çok iyi değildi. Hepsine baktığımızda, ikinci gol bizim maçı bitirme golümüz olabilirdi.

"DÖNECEK OYUNCULARIMIZ DA VAR"

Şanssız bir penaltı, Kerem'in elinin açık yakalanması, aslında topla oynama gibi bir niyeti yok, top kaleye de gitmiyor ama eli açık olduğu için bu tür pozisyonlarda penaltı veriyorlar. Devamında yine kaçırdığımız gol oldu aslında. 1-1 sonrası da iki tane net pozisyona girdik ama top orda da girmedi. Üzüntülüyüz. Oyuncularımla da konuştum, 4 gün sonra bir daha maçımız var. Ligte çok uzun bir maraton bizi bekliyor. Tabii dönecek oyuncularımız da var. Bugün 9 tane eksikle geldik buraya ama bir sonraki maç için belki 1, 2 ya da 3 oyuncu geri dönebilir. Bu oyuncular kadromuzu güçlendirecektir. Ama tabii ki biz bu değiliz, ne olursa olsun, hakem de hata yapsa, eksik de olsak kazanarak ayrılmak zorundaydık. Ama bunu telafi edecek çok maçımız var. Ligin daha birinci bölümü tamamlandı. Daha güçlenip, daha iyi bir şekilde sahaya çıkacağız ve bundan sonraki maçlarımızı kazanmak için her şeyi yapacağız."