81 ilde okullar tatil mi? Okullar ne zamana kadar tatil? Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Tüm Türkiye'de okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı okullar da eğitime ara verilmişti. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle deprem bölgelerinde okullara da ara verilmişti. Bakan Özer, Sosyal medya hesabından video paylaştı. Deprem nedeniyle okulların tatil edildiğini duyurdu. Peki, Okullar 13 Şubat'ta mı açılacak? Tüm okullar tatil mi? Okullar ne zaman açılacak? İşte Bakan Özer'in açıklamaları ve okullar ile ilgili alınan karar...

81 ilde okullar tatil mi? Okullar ne zamana kadar tatil? Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'deki iklim koşulları ve deprem nedeniyle tüm okulları 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ilan ettiklerini açıkladı. Sosyal medya hesabından video paylaşan Özer bu süreçte okulların açık olacağını ve yemek ikramlarının yapılacağını da duyurdu. 

Bakan Özer, "Çevre illerdeki durumu da göz önüne alarak kararı aldık" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENLERİMİZDEN HAYATINI KAYBEDENLER VAR"

Özer açıklamasında şunları kaydetti:

“Tüm Türkiye’de şu andaki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletle olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki illerde değil, çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye’de tüm okullarımızı 13 Şubat’a kadar bir hafta tatil ediyoruz. Böylece millet olarak, devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz ama bu kararı alırken tüm illerimizdeki, özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek.”