Okullar ve binalardaki vatandaşlar sokağa döküldü! Elbistan'da meydana gelen ikinci büyük deprem Sinop'ta hissedildi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde öğle saatlerinde gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki ikinci büyük deprem Sinop'ta hissedildi. Bir okulun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, öğretmenler ve öğrenciler şaşkınlık içinde okuldan çıkarken binalarda bulunan vatandaşlarında sokağa döküldüğü öğrenildi.

Okullar ve binalardaki vatandaşlar sokağa döküldü! Elbistan'da meydana gelen ikinci büyük deprem Sinop'ta hissedildi

Saat 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğündeki deprem Sinop'ta da hissedildi. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar sokağa dökülürken şehir merkezindeki okullarda öğrenciler derslerini yarıda keserek okul bahçesine çıkarıldı.

Okullar ve binalardaki vatandaşlar sokağa döküldü! Elbistan'da meydana gelen ikinci büyük deprem Sinop'ta hissedildi - Resim : 1

"ÇOK KORKTUK"

Sinop Şehir Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yaşadığı panik anları güvenlik kameralarına yansıdı. Sinop Şehir Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Arslan, “Saat 13.20 sularıydı. Sıramda tek başıma oturuyordum. Bir anda ampul sallanmaya başladı. Başım dönmeye başladı. Hocalarımız gelip hepimizi dışarı çıkarmaya çalıştı. Biz de dışarı çıktık. Çok korktuk.” ifadelerine yer verdi.

Okullar ve binalardaki vatandaşlar sokağa döküldü! Elbistan'da meydana gelen ikinci büyük deprem Sinop'ta hissedildi - Resim : 2

"BAŞIMIZ DÖNDÜ SANDIK"

Sinop Şehir Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Erdoğmuş, “Deprem 13.20 sularında oldu. İlk başta başım dönüyor gibi hissettim. Sonra arkadaşlarıma söyledi. Onlar da aynı durumu yaşayınca camdan baktık. Herkesin dışarı koştuğunu görünce deprem olduğunu anladık. Sonra hemen dışarıya çıktık.” diye konuştu. Sinop Şehir Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayça Öztürk; “Açıkçası tecrübemiz olmadığı için bir anda başımız döndü sandık. Sonra herkesin dışarı çıktığını gördük. Biz de hemen telaşla çıkmaya çalıştık.” dedi.