Ölümsüzlüğün sırrı onda! Eğer kimse dokunmazsa sonsuza kadar yaşayacak

Dünya üzerinde tek ölümsüz canlı olarak bilinen Turritopsis dohrnii türü denizanası, dış etmenlerden kaynaklı olmadıkça sonsuza kadar varlığını devam ettirebiliyor.

Ölümsüzlüğün sırrı onda! Eğer kimse dokunmazsa sonsuza kadar yaşayacak

Bilim dünyası bir yandan sağlık alanında gelişmelerini sürdürürken, diğer yandan da ölümsüzlük üzerinde araştırmalar gerçekleştiriyor. Dünya üzerindeki tek ölümsüz canlı da insnalar tarafından hayretle karşılanıyor.

Dünyanın tek ölümsüz türü, kargo gemilerinin balast tanklarında dünyayı dolaşan küçük şeffaf bir denizanası.

KİMSE DOKUNMAZSA SONSUZA KADAR YAŞARLAR

Üremeleri;gemiler limandayken denizanaları bu gemilere yapışarak diğer türlere doğru yolculuk yapar ve bir çok ülke gezer.

Yetişkin bir erkek ölümsüz denizanası spermini okyanus sularına bıraktıktan sonra, bir kısmını da yeni tanıştığı dişinin içine bırakır.

Bir süre,diğer bir türü olan Turritopsis nutricula ile karıştırılan dohrnii türü, "biyolojik olarak ölümsüz canlılar" kategorisinde yer almaktadır. Bu gruptaki canlılar, fiziksel bir şiddete maruz kalmadıkları müddetçe asla ölmezler ve soylarını sonsuza kadar sürdürebilirler.

AKDENİZ VE JAPONYA'DA SIK RASTLANIYOR

"Turritopsis dohrnii"nin bu özelliğe sahip olmasının sebebi, dünya dışı bir sihre sahip olması değil,bu türün yalnızca derin sularda karşılaşabileceği tehlikelerden kendini korumaya gereksinim duymasıdır.

Akdeniz ve Japonya sularında rastlanan bu omurgasız canlı, yetişkinliğe ulaştıktan sonra seksüel gelişiminin önceki safhalarına dönebiliyor.

Üstelik seksüel olarak olgun olmadıkları döneme geri dönüşlerini, sayısız olarak tekrarlayabiliyorlar. İlk olarak "turritopsis nutricula" ismi verilen bu denizanası türü, 1883 yılında Akdeniz'de keşfedildi.