Ömrünüzü belirleyen çizgi! Kulağınızı kontrol edin, sonuçları ölümcül olabilir

Kulak memesinde bulunan çizginin ölümcül sonuçları olabileceği kimsenin daha önce aklına gelmemiştir. Göz ardı edilebilecek, pek önemsenmeyecek kulak çizgileri konusunda uzmanlar uyarıyor. Büyük tehlikenin işaretçisi olabilir, hemen kontrol etmekte fayda var. Kulak memenizde bu çizgiden varsa dikkat edin... İşte nedeni

Ömrünüzü belirleyen çizgi! Kulağınızı kontrol edin, sonuçları ölümcül olabilir

Frank çizgisi adı verilen kulak memesindeki çizgiler, bir kalp sorununa işaret ediyor olabilir. Araştırmalar sonucunda kulak memesindeki çizgiler, dış kıvrım ile atardamarlarınızın içinde plak biriktiğini gösteriyor. Onlarca çalışma, kulakta bulunan bu özellik ile artmış damar sertliği arasında bir ilişki olduğunu ortaya çıktı.

Bu çizgi, kulakta tragus denilen bölgenin kulak memesine doğru çapraz 45 derecelik açıda farklı şekillerde bulunan bir kırışıklıktır. Yapılan çalışmalarda bu çizginin kalp rahatsızlıklarına işaret ettiği kanıtlanmıştır.

Ömrünüzü belirleyen çizgi! Kulağınızı kontrol edin, sonuçları ölümcül olabilir - Resim : 1

FRANK ÇİZGİSİNİN FARKLI SEVİYELERİ

- Grade 1 - Kırışıklık

- Grade 2a - Yüzeysel bir çizgi

- Grade 2b - Kırışıklık kulak lobunun yüzde 50'sini aşmış durumda

- Grade 3 - Derin ve kulağı baştan sona kadar ayıran çizgi

40 yaş üstü kişilerde tehlikeli olabileceği düşünülen bu çizgiye pek dikkat edilmese de pek çok kişi de bulunuyor. 

İsrail'de yapılan bir çalışmada, kalp damar rahatsızlığı yaşayan kişilerde, inme geçirenlerin yüzde 73.2'sinde, beyne kan akışıyla ilgili problem yaşayan hastaların ise yüzde 88.6’sında Frank Çizgisi'ne rastlandı.

Ömrünüzü belirleyen çizgi! Kulağınızı kontrol edin, sonuçları ölümcül olabilir - Resim : 2

GİZEMLİ BAĞLANTI

Pek çok insanda aynı şekilde bulunan Frank Çizgisi, kırışıklık genelde 45 derecelik bir açı da ve geriye doğru çapraz bir şekilde uzanıyor. Ancak kulak memesindeki çizgiler her zaman bir kalp rahatsızlığı habercisi olmasa da doktora başvurmakta fayda var. Uzmanlar, felç sebebiyle hastaneye yatırılan 250 hastanın yaklaşık yüzde 80'inde kulak memesinde çapraz kırışık olduğunu bulundu.

Araştırmacılar, kulak memesi çizgi ile kalp rahatsızlıklarının arasında bir bağ olduğunu düşünseler de belirtilen gizemli bağlantının nereden geldiğinden hala emin değiller. Bir açıklama, kalp kası ve kulak memesinin aynı genetik materyali barındırdığı ve doğrudan birbiriyle ilişkili olduğunu söylüyor. Diğer bir bakış açısına göre ise kulak kırışıklıkları damar hastalıklarından kaynaklanabilecek bir cilt dejenerasyonu türü.