Önce av tüfeği ile vurup ardından ateşe verdi! Katil zanlısı; "pişmanım"

Muğla'da 25 Nisan'da gelini Hatice Öğüt'ü (46) af tüfeği ile vurup ardından hareketsiz bedenini ateşe veren Kamil Öğüt (72) hakkında açılan soruşturmada sona gelindi. Söğüt, gelinini öldürmeyi 1 ay önceden kararlaştırdığını söyledi.

Önce av tüfeği ile vurup ardından ateşe verdi! Katil zanlısı; "pişmanım"

Muğla/Atlıdere Mahallesi'nde ikamet eden gelini Hatice Öğüt'ü ölüdren Kamil Öğüt hakkında açılan soruşturmada sona gelindi. Kamil Öğüt hakkında 'kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme suçu'ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hazırlanan iddanamede cinayetin detaylarına ve Öğüt'ün ifadesine yer verildi.

Önce av tüfeği ile vurup ardından ateşe verdi! Katil zanlısı; "pişmanım" - Resim : 1

25 Nisan sabah saat 08.00 sularında gelinin yaşadığı eve giderek, ahırda tartışmaya başlayan ve zavallı kadını av tüfeği ile vurup ardından benzin dönüp ateşe döken Kamil Öğüt, kadının yanan bedeniniz üzerine ahırsdaki samanları attı. Komşuların ihbarı ile olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Komşular tarafından söndürülen alevlerin arından, Hatice Öğüt'ün bir kısmı yanmış cesedi bulundu. Olayın ardından kaçan Kamil Öğüt'ü olay yerine 2 kilometre uzaklıktaki ormanda jandarma ekipleri tarafından, suç aleti av tüfeğiyle yakalanıp, gözaltına aldı. Öğüt jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mahallelinin ihbarıyla adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alevler, komşuların 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturmada, Kamil Öğüt hakkında iddianamede hazırladı. Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Öğüt hakkında 'kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme suçu'ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, haksız tahrik oluşturan eylem ve saldırı bulunduğuna dair delil elde edilemediği, şüphelinin izinsiz şekilde gelini Hatice Öğüt'ün evinin ahırına girerek konut dokunulmazlığını ihlal ettiği yer aldı.

Önce av tüfeği ile vurup ardından ateşe verdi! Katil zanlısı; "pişmanım" - Resim : 2

CİNAYET İÇİN BİR ÇANTA DOLUSU SUÇ ALETİYLE HAZIRLIK YAPTI

Katil zanlısının iddianamede yer verilen ifadesinde, "Oğlum yıllardır gelip gitmez. Bunun sorumlusu gelinimdir. Oğlum Ramazan Bayramı'nda da gelmedi. Bayramdan bir iki gün önce gelinimi öldürmek istediğimi eşime söyledim. Eşim, 'Sakın böyle bir şey yapma, bana kim bakar?' diyerek yalvardı, karşı çıktı. Bayramdan 1 ay önce plastik kelepçe, kemik ilacı zehri, dolu fişekler, bıçak ve ipin olduğu bir çanta hazırladım. Hazırlık yaptım. Çantayı evin girişinde asılı vaziyette tuttum. Oğlum her gün sabah saat 06.00'da öğrenci servisi çalıştırdığı için işe gidiyordu. Olay günü, oğlum işe gittikten sonra eşim evde uyurken 06.30 sıralarında çantayı ve av tüfeğini alarak evden çıktım. Oğlumun evine komşusunun bahçesinden giriş yaptım. Gelinim Hatice Öğüt'ün ahırda hayvanlarla ilgilendiğini bildiğim için ahıra girdim. Onun ineklerle uğraştığını gördüm. Hatice'nin arkası dönüktü. Tüfeği doldurup yanına yaklaştım. Yaklaşık 4-5 metre mesafeden sırtına doğru 1 kez ateş ettim. Hatice Öğüt yere düştü. Can çekiştiğini gördüm. Orada bulduğum benzin şişesini üzerine döktüm. Onu yakmak istediğimde hareket etmiyordu. Olay yerinden uzaklaştım. Gelinimi öldürdüğüm için pişmanım" dediğ belirtildi.