Orhan Pamuk'un "Merhaba poğaçacı" sözleri sosyal medyayı salladı

BBC One'ın 2018 yılında hazırladığı Orhan Pamuk belgeseli bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. "Orhan Pamuk: A Strange Mind" adlı belgeselin konuşulmasının nedeni ise Nobel ödüllü yazarın poğaçacıya seslenirken kullandığı ifadelerdi.

Orhan Pamuk'un "Merhaba poğaçacı" sözleri sosyal medyayı salladı

Belgeselde poğaçacıyı gören Pamuk, "Selam poğaçacı" diye sesleniyor.

Sosyal medyada hızla yayılan bu görüntülerle ilgili birçok yorum yapıldı.

Bu ifade EkşiSözlük'te "Orhan Pamuk ilk kez mi poğaça alıyor" yorumlarına yol açarken farklı mecralardan farklı tepkiler geldi.

Bir twitter kullanıcısı olan @mfatihkutan "Tuhaf olan Orhan Pamuk değil, burjuva olmayan biziz. Yolda rastladığı simitçiyle diyaloguna "Merhaba poğaçacı" diyerek başlayan Pamuk, Kafamda Bir Tuhaflık romanında İstanbul'un dönüşümünü bir bozacının gözünden yazdı" yorumunda bulundu.

Bir başka twitter kulanıcısı @BurakKadercan ise “ 'Merhaba poğaçacı...' Bakın, bunu kimseye anlatamazsınız. Buradaki *uzaylılığı* gören insana zaten herhangi bir şey anlatmanıza gerek yok, ama anlayamayana anlatmak için 1000 sene uğraşsanız da anlamaz..." yorumunda bulunuyor.

Mizah yapan yorumcular da çoğunluktaydı. @gesundheights "Orhan pamuk pogacaci diyorsa o adam pogacacidir baska bir sey iddia edemezsiniz" derken @cihankocak88 ise "Ulan Orhan Pamuk’un halktan bu kadar kopuk olması çok kıskandığım bir şey. Ben de çok isterdim “merhaba poğaçacı” demeyi sokakta gördüğüme, veya “merhaba tavuk döner kesen adam” demeyi ama kütük Kırşehir. Otomatik “dayı nörüyon” oluyor o." yazıyor.

@DDGrubu ise Orhan Pamuk: "...Merhaba poğaçacı, BENN Nobel kazanmış bir Türk aydınlıyım ve Andromeda takım yıldızından geliyorum..." diyor.

Orhan Pamuk'un "Merhaba poğaçacı" sözleri sosyal medyayı salladı - Resim : 1

Orhan Pamuk'un "Merhaba poğaçacı" demesinde bir sorun olmadığını düşünen kullanıcılar da var elbette.

@GokkocaOktay "Simit satana simitçi deniyor da orhan pamuk poğaça satan adama poğaçacı dedi diye niye olay oldu bu kadar? vallahi anlamadım. poğaçacı işte. ne var bunda? yeryüzündeki bunca büyük acı karşısında vicdanı çaresiz kalan insan ancak bu kadar zırvalayarak mı o acıları unutuyor acaba?" diye yazıyor.

Noktayı ise bir başka twitter kullanıcısı koyuyor. @beratsaymadi: BBC One için hazırlanan "Orhan Pamuk: A Strange Mind" belgeselinden efsane bir sahne. Orhan Pamuk sokakta poğaça satan bir abiye denk geliyor. “merhaba poğaçacı” diye sesleniyor. Neyse ki poğaçacı abi "merhaba ünlü roman yazarı" diye cevap vermemiş 😂