Oscar'lı yönetmen açıkladı: Baba 4 çekilecek mi?

Francis Ford Coppola'nın yönettiği sinemanın kült serilerinden "The Godfather/Baba" filminin dördüncüsünün çekilip çekilmeyeceği sorusuna usta yönetmen ilk kez net yanıt verdi.

Oscar'lı yönetmen açıkladı: Baba 4 çekilecek mi?

Marlon Brando, Al Pacino, Robert de Niro, Diane Keaton, James Caan gibi yıldızların rol aldığı "Baba" (The Godfather) üçlemesi, sinema tarihinin başyapıtları arasında yer alıyor.

Francis Ford Coppola'nın 1972 yılında vizyona giren filmi, büyük prodüksiyon zorluklarını aşarak Hollywood'un ilk gişe rekortmenlerinden biri haline gelmişti. 250 milyon dolardan fazla hasılat elde eden film 11 dalda da Oscar adaylığı kazanmıştı.

Bu başarıdan iki yıl sonra "Baba 2" (The Godfather Part II) izleyiciyle buluşmuştu.

1990 yapımı "Baba 3" (The Godfather Part III) ilk iki filmin aksine klasik olarak kabul edilmemişti.

Ancak Coppola üçüncü Godfather'ın hatalarını düzeltmek için yeni kurgusu ve yeniden düzenlenmiş görüntüsüyle restore edilmiş "Baba Son Söz: Michael Carleone'nin Ölümü"nü (The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone) yayımlamıştı.

Bu film, serinin son halkası olarak bilinse de Coppola'ya hala "Baba 4"ün (The Godfather Part 4) gerçekleşme ihtimali olup olmadığıyla ilgili sorular geliyor.

"BİR FİLM VE BİR SON VAR"

Usta yönetmen son olarak Instagram'da bir hayranının "Baba 4" gelip gelmeyeceği konusundaki sorusuna net bir yanıt verdi.

Usta yönemten "Benim zihnimde Baba (Bölüm I ve II) olarak bilinen sadece bir film ve bir son var, o da Baba Son Söz: Michael Carleone'nin Ölümü" ifadelerini kullandı.

84 yaşındaki Coppola, Michael Corleone'nin ölümünden sonra Baba efsanesini devam ettirmeyi düşünmüş hatta Baba'nın yazarı Mario Puzo'yla dördüncü bir film üzerinde çalışmaya başlamıştı. Fakat bu proje hiçbir zaman gerçekleşmedi. (NTV)