Depremde son durum! Osmaniye’de ölü ve yaralı sayısı kaç?

Türkiye güne acı haberle uyandı! Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem 10 ilde de yıkıma neden oldu. Birçok ilde yıkılan binalar var. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgeden acı haberler gelmeye devam ediyor. Peki, Osmaniye depreminde son durum! Osmaniye’de ölü ve yaralı sayısı kaç? Osmaniye’de kaç bina yıkıldı? İşte son açıklamalar…

Depremde son durum! Osmaniye’de ölü ve yaralı sayısı kaç?

Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi’nde meydana gelen deprem Türkiye’yi yasa boğdu. Sabaha karşı 4.17 itibariyle Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem 10 ilde yıkıma ve can kayıplarına neden oldu. Anbean arama ve kurtarma ekipleri de bölgede çalışmalarını devam ederken vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor ve uyarılar yapılıyor. Çok sayıda artçı depremin yaşandığı bölgede etkilenen iller Maraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gazintep, Kilis, Adıyaman ve Malatya olarak duyuruldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depreme ilişkin son durumu açıkladı.

OSMANİYE’DE SON DURUM NE, ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ?

AFAD Merkezinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2 bin 786 arama kurtarma ekibinin sahada olduğunu bildirdi. Oktay, Kahramanmaraş ve yıkımın olduğu 10 ilde "An itibariyle 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız var" açıklamasında bulundu. Osmaniye’deki son durumu da paylaşan Oktay, “Osmaniye’de 20 kaybımız var, 20 yıkılan binamız var.” dedi.