Otomobil alacaklar dikkat! Otomobil fiyatları ne olur? Yıl sonunda...

Otomotiv Yazarı Erol Şahin, üretim ve tedarik sıkıntıları nedeniyle fiyatlar uçuşa geçen otomobil piyasasında son gelişmeleri tv100 canlı yayınında değerlendirdi. Şahin, son dönem gündeme gelen ÖTV düzenlemesi haberlerine ilişkin öngörülerini aktardı. Peki, otomobil fiyatları ilerleyen dönemlerde ne olur? Otomobil almak için doğru zaman mı? İşte detaylar...

Otomotiv Yazarı Erol Şahin, üretim ve tedarik sıkıntıları nedeniyle fiyatlar uçuşa geçen otomobil piyasasında son dönem yayımlanan haberlere ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Şahin tv100 canlı yayınında yaptığı açıklamada, hem ikinci el hem sıfır araç pazarında darlma olduğunu kaydederek otomobil alacak satacak vatandaşlar için şunları söyledi: 

Vatandaşın alım gücü artık yetişmiyor. Burada kredi faktörü önemli. Şu anda krediye ulaşmak öyle zorlaştı ki bankalar size kredi vermiyor.

Tüketici ikinci elde yaşlı araca yönelmeye başladı. 100 aracın 35 tanesi 20 yaşın üzerinde. 2019'un altıncı ayına kadar hurda indirimine giriyordu bu araçlar. 

TOGG'da en son Haziran ayında yapılan elektrikli araçlarda yapılan ÖTV düzenlemesinde zaten şifreyi görüyoruz. Daha öncesinde 10-25 ve 60'lık dilimlerken yüzde 10'luk-40'lık-50'lik ve yüzde 60'lık dilimler getirildi. Yüzde 10'luk indirimin yani 700 bin liranın altında kalması bekleniyor matrahın. Ama en son açıklamalar bu rakamın üzerine çıkılacağını gösteriyor. Bu konuyla ilgili bir güncelleme kapıda bekliyor. TOGG'un Türkiye'ye araç satması 2023 yılının ortasını bulacak.