Özgür Özel, o isme çağrı yaptı: Adaylıktan çekilsin, pazartesi günü büyük bir törenle partiye geri dönsün

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'den istifa ederek Sarıyer'de bağımsız aday olan Şükrü Genç'e adaylıktan çekilme çağrısı yaparak "Desin ki 'Anketleri gördüm, kazanmıyorum ama CHP'yi kaybettirmek benim işim değil.' Adayımızın elini kaldırırsın, 'Ben Şükrü Genç olarak yarıştan çekiliyorum. Atatürk'ün partisine Sarıyer'de seçim kaybettirmem.' desin. Ona yakışan budur. Pazartesi günü büyük bir törenle partiye geri dönsün, her görevi de kendisine verelim." dedi.

Özgür Özel, o isme çağrı yaptı: Adaylıktan çekilsin, pazartesi günü büyük bir törenle partiye geri dönsün

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Yerel seçimlerde adaylar belirlenirken 330 bin vatandaşa sorarak anket yaptıklarını kaydeden Özel, daha sonra da anketlerle adayların performansını ve illerdeki gidişatı ölçtüklerini söyledi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlerin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran'da yapılmasına yönelik verdiği kararını değerlendiren Özel, bunun daha önce de yapılan rutin bir iş olduğunu, itirazların seçimin yapılacağı 45 günlük süreyi aşması durumunda yeni bir tarihin belirlendiği ve kendilerinin de tüm illerde bu duruma karşı hazır olduklarını belirtti. Özel, CHP olarak sandık güvenliği açısından üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını ifade etti.

SARIYER BELEDİYE BAŞKANI GENÇ'E "ADAYLIKTAN ÇEKİL" ÇAĞRISI
Özel, Sarıyer'de CHP'den aday gösterilmemesinin ardından bağımsız belediye başkan adayı olan Şükrü Genç'in anketlerde değiştirilmesi yönünde ciddi bir talebin bulunduğunu, bu durumu Genç ile konuştuğunu, kendisinin aday olmak için ısrar ettiğini ve daha sonra da bağımsız aday olduğunu anlattı. Anketlere göre seçimi CHP Sarıyer Belediye Başkan adayı Oktay Aksu'nun kazanacağını, ancak AK Parti'nin birkaç puan arkalarında olduğunu dile getiren Özel, sözlerini "Çağrım, Şükrü Başkan çıksın toplasın kalabalığı. Biz mesaj atalım bütün CHP'liler de gitsin. Desin ki 'Ben bu görevi yıllarca yaptım, bir teveccüh görseydim bir dönem daha yapacaktım. Anketleri gördüm, kazanmıyorum ama CHP'yi kaybettirmek benim işim değil.' Adayımızın elini kaldırırsın, 'Ben Şükrü Genç olarak yarıştan çekiliyorum. Atatürk'ün partisine Sarıyer'de seçim kaybettirmem.' desin. Ona yakışan budur. Pazartesi günü büyük bir törenle partiye geri dönsün, her görevi de kendisine verelim. Şükür Genç'in paraya, pula, makama zaten ihtiyacı yok. Yılmaz Büyükerşen'in takımına davet ediyoruz." dedi.

"TURHAN ÇÖMEZ'İN ALACAĞI OY KAYBETTİRMEYE YÖNELİK BİR OY"
Özel, gönlünde ve gözünde güneş olan bütün iyi insanlardan oy beklediklerini dile getirdi. CHP ile İYİ Parti'nin birbirlerinin lehine adaylarını neden çekmediği sorulan Özel, "Biz bunu çok teklif ettik 3 Mart'a kadar. Yüz yüze 2 kez, ardından telefonlarla, ricalarla, aracılarla... Gerçekten böyle şeyler yapılabilirdi. Ama adaylar çıktıktan ve bu noktaya geldikten sonra artık iş seçmenin vicdanına kalıyor. Turhan Bey deyince mesela aslında Balıkesir'de adaletin, vicdanın kantarının ne dediği ortada. Turhan Bey de aldığı oyla kazanma potansiyeli hiç yok. Pazartesi günü sabahleyin eğer ki Turhan Çömez kazanmaya yakın bir oy alırsa ben mahcup olayım ama Turhan Çömez'in alacağı oy kaybettirmeye yönelik bir oy." dedi.