Ozon tedavisiyle ağrılardan kurtulmak mümkün mü?

Ağrı insanı rahatsız eden nahoş bir duygudur. Nedeni ne olursa olsun mutlaka tedavi edilmelidir. Ağrı kesiciler kullanıldığında mide bağırsaklarda ülser, kanama, kalpte, karaciğer ve böbreklerde oluşan sıkıntılar nedeni ile insanlar ilaç kullanmaktan kaçınmakta ve gittikçe daha doğal tedavilere yönelmektedirler. Ozon tedavisi doğal tedaviler bakımından bilimsel araştırmalara konu olmuş ve olumlu neticeleri kanıtlanmış tedaviler arasında yer almaktadır.

Ozon nedir?

Ozon bünyesinde üç oksijen taşıyan doğal bir maddedir. Hemen hemen hiç yan etkisi olmayan güvenli bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Ozon ağrılı problemli dokulara aktif oksijeni vererek ağrının oluşmasına katkı sağlayan aracılık eden farklı enflamasyon maddelerinin oluşumunu azaltmakta ve tedavi edici bir etki oluşturmaktadır.

Ağrılar nasıl sınıflandırılır?

Ağrı; Vücudun herhangi bir yerinden kaynaklanan gerçek ya da olası bir doku hasarı ile birlikte bulunan, insanın geçmişteki deneyimleri ile ilgili duyusal hoş olmayan bir duyudur. Ağrı duyusu kişiseldir. Birisi diğerinin ağrısını duymaz. Ağrı akut ve kronik olarak iki temelde ele alınır.

Akut Ağrı: Herhangi bir düşme, çarpma, kesilme, çizilme sonucu hissettiğimiz o anda olan anlık ağrıdır. Ve bu tür ağrılar genellikle geçicidir.

Kronik Ağrı: Bir insanda 3 veya 6 aydan fazla süren bir ağrı söz konusu ise bu kronik yani geçmeyen ağrı sınıfına girer. Hasta sadece ağrı yakınması değil uyku düzeninin bozulması ve psikolojik, moral bozukluğu olarak da rahatsızlığını ifade eder.

Ozon Hangi Ağrılarda Etkili:

-Bel boyun fıtıkları

-Damar hastalıkları ve bunlara bağlı ağrılar

-Kas-Eklem rahatsızlıklarına bağlı ağrılar

-Romatizma ve kireçlenme ağrıları

-Nöropatik ağrılar, özellikle diyabet hastalarında görülen ağrılar

-Kronik enflamatuar ve dejeneratif hastalılara bağlı ağrılar, osteoartritlerde

-Migren ve diğer baş ağrıları

-Kronik yorgunluk, fibromyalji sendromunda

-Ağrılı seyreden bazı kan hastalıklarında

-Stres ve psikojenik nedenlere bağlı ağrılarda

-Tedavilere bağlı oluşan ağrılarda (radyoterapi ve kemoterapi uygulamalarına bağlı)

Ozon ağrı tedavisi olarak hangi yollardan uygulanır?

-Bel boyun fıtıklarında direk fıtık nedeni olan  disk dokusu içerisine görüntüleme sistemi eşliğinde gaz olarak enjekte edilir. Fıtık küçülür, ağrı gider

-Diz eklemi içerisine direk ozon gazı verilir, diğer eklemlerin içlerine de verilir.

-Cilt altına minik enjeksiyonlar şeklinde

-Ağrılı bölgelere direk gaz şeklinde enjeksiyonlar ile

-Ozon yağı (drluleci) ozonlanmış soğuk sıkma zeytinyağı: Bu şekli tüm ağrı türlerinde haricen ağrı olan adale , eklem ve diğer yerlere uygulanır. Etkili ve doğal bir yoldur.

-Major yöntem: bir miktar kanın vakumlu şişelere otomatik olarak alınmasıozonlanması ve tekrar hastaya geri verilmesi şeklindeki uygulamadır.

-Epidural alana ozon uygulaması şeklinde klinikte uygulanmaktadır.

Ozon yağı her zaman her yerde vücudunuza uygulayabileceğiniz sadece ağrı tedavisinde değil başka bir çok konuda örneğin, cildin beslenmesi, pürüzsüzleştirilmesinde, ciltte oluşan yara bere çizik, çatlak gibi durumların tedavisinde, sinek ısırması, güneş yanıkları, çarpmalara bağlı ödem, şişliklerde, kaşıntılı durumlarda güvenle kullanabileceğiniz doğal bir maddedir. Nöropatik ağrının oluşturduğu ayak yanmalarında en önce kullanılması gereken doğal bir madde ozon yağıdır.

Sonuç olarak ağrı tedavisinde ozon:

1- Yan etkisi yok denecek kadar az

2- özellikle bel boyun fıtıklarında güvenli rve etkin tedavi olanakları sağlayan

3- Yaşlı hastaların eklem problemlerine bağlı ağrı sağaltımında faydalı

4- Oksidatif stresin yol açtığı kabullenilen dejeneratif ve kronik hastalıkların ve bunlara bağlı ağrıların sağaltımında katkılar sağlayan

5- Damarsal patolojilere bağlı süreçlerin ve bu patolojilerle ilintili ağrıların tedavisinde

6- Diğer tedavilerle uyumlu bir tedavidir.