Oğlunun üzerine gazyağı döküp kibritle yakan babanın gerekçesi kan dondurdu!

Oğlunun üzerine gazyağı döküp kibritle yakan baba, dünya gündemine oturdu. 12 yaşındaki oğlunu ders vermek için yakan baba, çocuğun ölümüne sebep oldu. Acılı anne ise tutuklanan kocasına dava açacağını duyurdu. Babanın gerekçesi ise duyanların kanını dondurdu...

Oğlunun üzerine gazyağı döküp kibritle yakan babanın gerekçesi kan dondurdu!

Pakistan’ın Karaçi şehrinde yaşayan 12 yaşındaki Shaheer Khan, ev ödevini yapmadığı gerekçesiyle babası Nazir tarafından üzerine gazyağı döküldükten sonra kibritle yakılarak öldürüldü. Olay, dünya gündeminde büyük yankı uyandırdı.

Hayatını kaybetti

Ev ödevini yapmadığı gerekçesiyle oğlunu cezalandırmak isteyen Baba Nazir, oğlunun acı bir şekilde hayatını kaybetmesine sebep oldu. Polisin araştırmalarına göre, küçük çocuk ev ödevini yapmak istemediği ve uçurtma uçurmak istediği için babası oğlunu korkutmak ve cezalandırmak amacıyla üzerine önce gazyağı döktü ardından da ateşlediği kibriti oğlunun üzerine attı. Aniden alevler içinde kalan çocuğun çığlıklarını duyan anne, koşarak geldi. Yanan çocuğunun üzerine battaniye atıp, hastaneye kaldırdılar. 12 yaşındaki Shaheer Khan’ın vücudunun her yerinde ciddi yanıklar oluştu. Küçük çocuk kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Oğlunun üzerine gazyağı döküp kibritle yakan babanın gerekçesi kan dondurdu! - Resim : 1

Onu korkutmak için kibrit yaktı

Anne Shazia şimdi Pazartesi günü tutuklanan kocasına dava açacağını duyurdu. Yerel polis memuru Salim Khan Pakistan medyasına, Nazir'in oğlundan okul çalışmalarıyla ilgili soruları yanıtlamasını istediğini söyledi. Çocuk "tatmin edici olmayan cevaplar" verdikten sonra, gaz yağını çocuğun kafasından aşağıya döktü ve onu korkutmak için kibrit yaktı, Nazir bunu polislere itiraf etti. Baba Nazir suçunu itiraf etti ve mahkeme tarihi 24 Eylül olarak belirlendi.