İnanılmaz an kamerada

Paraguay'daki Silvio Pettirossi Havalimanı'nda bakım ve onarım işleri yapan ekibin piste girdiği anda inişe geçen özel jetle yaşadığı korkunç an işçileri kameraya alan kişi tarafından saniye saniye görüntülendi.

Paraguay'ın başkenti Asuncion'da bulunan Silvio Pettirossi Havalimanı'nda yaşanan inanılmaz an cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Dehşete düşüren videonun ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan Paraguay Sivil Havacılık Ulusal Müdürlüğü, olayın 4-5 yıl önce yaşandığını açıkladı.

Görenleri dehşete düşüren video, bakım ve onarım çalışması yapan bir kaç işçinin piste girmesiyle başlıyor. O sırada kendilerini kameraya çeken arkadaşları özel bir jetin inişe geçtiğini fark ediyor ve arkadaşlarını uyarıyor. Ancak zaman ve mesafe çok kısa olduğu için ne işçiler ne de pilot herhangi bir hamle yapamıyor ancak o an adeta bir mucize yaşanıyor ve jetin tekerlekleri bakım onarım aracının üzerinde bulunan bayraklara temas ederek geçiyor.

Olay 4-5 yıl önce yaşandı

İnanılmaz anın video görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan Paraguay Sivil Havacılık Ulusal Müdürlüğü Başkanı Edgar Melgarejo, olayın 4-5 yıl önce yaşandığının tespit edildiğini ifade etti. Yaşanan olayda herhangi bir kazanın meydana gelmemiş olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Melgarejo, tüm güvenlik önlemlerinin alınmasına karşın böyle bir şeyin yaşanmış olmasının kabul edilemez olduğunu ve tüm yönleriyle araştırılacağını ifade etti.

"Hata pilotun"

Paraguay Sivil Havacılık Ulusal Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımlarda hava trafij kontrolörlerinin her uçağa mutlaka direktif verdikleri vurgulanarak, "Pistlerin bakımları periyodik ve sabittir. Uçak pilotu, kontrolörlerin verdiği direktiflere uymak zorundadır. Kule düzenli bildirimde bulunmuştur" denildi.