İğrenç kitabın yazarı ve yayıncısı serbest!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında gözaltı kararı verilen pedofili ifadeler içeren kitabın yayıncısı Alaattin Topçu, emniyete teslim oldu. Savcılık tarafından adliyeye sevk edilen Alaattin Topçu ve Abdullah Şevki, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kaldı.

İğrenç kitabın yazarı ve yayıncısı serbest!

Abdullah Şevki’nin, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan “Zümrüt Apartmanı” adlı kitabında pedofili içeren ifadelerin yer aldığının ortaya çıkmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında kitabın yazarı Abdullah Şevki dün gece gözaltına alınmıştı.

Hakkında gözaltı kararı verilen kitabın yayıncısı Alaattin Topçu da bugün emniyete teslim oldu.

Alaattin Topçu ve Abdullah Şevki savcılıkta verdikleri ifadenin ardından adliyeye sevk edildi.

Kitabın yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez, Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesi uyarınca 'müstehcenlik' suçundan tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Yayınevi sahibi Alaattin Topçu da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kaldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, söz konusu kitaptaki ifadelerin, Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce gerekli yasal sürecin başlatıldığı, ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti.

Türkiye Barolar Birliği'nden suç duyurusu

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği (TBB), "pedofili" içeren ifadelerin yer aldığı “Zümrüt Apartmanı” adlı kitap ve yazarı Abdullah Şevki hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TBB Genel Sekreteri Avukat Sabiha Tekin ve beraberindeki bazı avukatlar, "pedofili" içeren ifadelerin bulunduğu kitap ve yazarı Abdullah Şevki hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Dilekçede, internet sitelerinde satışı devam eden kitabın toplatılması ve şüphelilerin haklarında "müstehcenlik", "çocuğun cinsel istismarı", "hayasızca hareketler" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmaları talep edildi.

Vaka sayısı arttı

Çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Sabiha Tekin, şöyle devam etti:

"Bu tür olaylar karşısında, son derece duyarlı davranmak ve görevlerimizi yerine getirmek zorundayız. Çocukları koruyacak tedbirlerin alınması ve her türlü çocuk istismarına yönelik özendirici, teşvik edici nitelikteki eylemlere karşı da ciddi mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Bu nedenle Türkiye Barolar Birliği olarak bu kitap hakkında suç duyurusunda bulunduk."