Pek çok köy teröristlerin elinden kurtarıldı!

Barış Pınarı Harekatı terör hedeflerine yönelik hava taarruzu ve obüs atışlarıyla başladı. Gece saatlerinde komandolarımız Fırat'ın doğusuna karadan girdi. Başarıyla devam eden harekatta şu ana kadar belirlenen hedefler ele geçirildi. Pek çok köy terör örgütünden alındı.

Barış Pınarı Harekatı'nın kara safhası başladı. Komandolarımız gece saatlerinde Tel Abyad’a ve Resulayn’a sızdı. Tel Abyad çevresinde pek çok köy ele geçirildi. Resulayn’da teröristlerin önemli ikmal noktalarından biri yok edildi. Beton bloklar kaldırıldı. Komandolarımız, Resulayn ve Tel Abyad’a girdi.

Günün ilk ışıklarına kadar herhangi bir çatışma sesi duyulmadı. Gün ışıdığında teröristlerin sınıra yakın noktalardaki mevzileri boşaltıp kaçtıkları görüldü. Kara birliklerimizin bölgeye girmesiyle birlikte Resulayn'a çevresindeki köyleride teröristlerden temizlenmeye başladı.

Tel Erkam ve Tel Halef köylerinin arasındaki terör hedefleri yok edildi. Böylece YPG’li teröristlerin önemli bağlantı yollarından biri kesildi. Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad’da ise birçok köyün YPG’li teröristlerden alındığı bilgisi geldi.

Komandolarımız, Tabatin, Meşrefi, Bir Aşık ve Havi köylerini teröristlerden temizledi. Sınır hattındaki beton bariyerler Şanlıurfa’da bazı noktalarda kaldırılmaya başladı. Bu durum süren kara harekatının genişleyeceğinin işareti oldu.

Resulayn’daki teröristleri hedef alan obüs atışları Ceylanpınar’dan sürüyor. Sınırın öte yanındaki çatışma sesleri ilçeden duyuldu. YPG’li teröristlerin Kamışlı’daki mevzileri obüslerimizle ateş altına alındı.

İHA ve SİHA’larla kontrol altında tutulan bölgede, teröristlere ait mühimmat taşıyan bir araç yok edildi. Kamışlı’da YPG-PKK’lı 5 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

Harekatın şu ana kadarki kısmı için belirlenen hedefler ele geçirildi. Barış Pınarı Harekatı başarıyla sürüyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar sabahın ilk ışıklarına kadar ayaktaydı.

Bölgeden anbean gelen görüntülerle harekatı takip etiller. Emir ve talimatlarıyla birlikleri yönettiler.