Pendik'te iş yerinde patlama! Çok sayıda ekip sevk edildi

İstanbul'un Pendik ilçesinde, oto tamirhanede çıkan yangında 7 kişi yaralandı. Mahsur kalan vatandaşları kurtaran 2 itfaiye eri de yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Yangın esnasında içeride mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak isteyen bir kişi yanan iş yerine girmeye çalıştı.

Yangın saat 17.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre tek katlı oto tamirhanesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanlar kısa sürede tüm tamirhaneyi sararken çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerince sokak üzerinde şerit çekilerek önlem alınırken, itfaiye çalışanlarınca da yangına müdahale edildi.

5 KİŞİ MAHSUR KALDI

Yangın esnasında içerde bulunan 5 kişi mahsur kalırken mahsur kalanların iş arkadaşları yangının olduğu iş yerine girmeye çalıştı. Polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle durdurulabilen bir kişi fenalaşarak baygınlık geçirdi. Yanan iş yerinde mahsur kalan 5 kişi itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kurtarılırken o anları çevredeki vatandaşlar alkışlarla izledi. yangın esnasında müdahalede bulunan 2 itfaiye eri dumandan etkilenerek ambulansla hastaneye kaldırıldı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yangında mahsur kalarak kurtarılan yaralılar sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından en yakın hastaneye kaldırıldı. Yangın kontrol altına alınırken, polis ekiplerince inceleme başlatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Pendik’te meydana gelen yangına ilişkin İstanbul Valiliği basın açıklamasında bulundu. Valilik yaptığı açıklamada, “Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’nde saat 17.30 sıralarında kaporta boyama olarak faaliyet yürüten bir işyerinde yangın ihbarı üzerine olay yerine güvenlik görevlileri ve itfaiye ekipleri sevk edilmişti.

İşyerine onarım için getirilen aracın kaynak işlemi sırasında yangın çıktığı, içeride mahsur kalan 5 şahsın olduğu ve dumandan etkilendikleri ancak herhangi bir yaralanmalarının olmadığı anlaşılmıştır. Yangına müdahale sırasında 2 itfaiye erinin de dumandan etkilendiği anlaşılmış diğer şahsılarla birlikte kontrol amaçlı hastaneye intikalleri sağlanmıştır. Ayrıca işyeri içerisinde mahsur kalan bir köpek de kurtarılarak tedavi altına alınmıştır” ifadelerine yer verdi.