Pentagon-Beyaz Saray arasında "kriz" iddiaları ortaya çıkmıştı: ABD Savunma Bakanı'ndan sağlık durumuyla ilgili açıklama

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in 1 Ocak'tan beri hastanede tedavi altında olduğu ve Pentagon'un Beyaz Saray'ı bilgilendirmediği ortaya çıkmıştı. Bakan Austin, sağlık durumuna ilişkin günler sonra bir açıklama yaptı ve "Bu benim tıbbi durumumdu ve açıklama konusundaki kararlarımın tüm sorumluluğunu üstleniyorum" dedi.

Pentagon-Beyaz Saray arasında "kriz" iddiaları ortaya çıkmıştı: ABD Savunma Bakanı'ndan sağlık durumuyla ilgili açıklama

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 1 Ocak’tan bu yana hastanede tedavi gördüğünün ortaya çıkmasının ardından açıklama yaptı. 

Austin, sağlık durumuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Walter Reed'deki muhteşem doktorlara ve bakım personeline bana sağladıkları olağanüstü bakım ve aileme gösterdikleri kişisel sıcaklık için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca meslektaşlarım ve arkadaşlarımdan gelen tüm yardımlar ve iyi dilekler için de minnettarım. Charlene ve ben desteğiniz için çok minnettarız. İyileştiğim için çok mutluyum ve yakında Pentagon'a dönmeyi dört gözle bekliyorum. Medyanın şeffaflık konusundaki endişelerini de anlıyorum ve kamuoyunun uygun şekilde bilgilendirilmesini sağlamak için daha iyi bir iş çıkarabilirdim. Daha iyisini yapacağıma söz veriyorum. Ancak şunu da söylemekte fayda var, bu benim tıbbi durumumdu ve açıklama konusundaki kararlarımın tüm sorumluluğunu üstleniyorum” dedi.

ABD medyasına yansıyan haberlerde Pentagon'un Beyaz Saray'a bilgi vermediği yer almış, ABD Başkanı Joe Biden, Bakan'la ilgili soruları yanıtsız bırakmıştı.