Plaja gidenlerin yeni korkulu rüyası o. Toprağın santimetrelerce altından çıkıyor. Uzadıkça uzuyor

Sosyal medyada paylaşılan video, özellikle tatile gidecekleri korkuttu. Görenler, plajlarda nasıl güven içinde yürüyüp güneşleneceğini kara kara düşünmeye başladı. Eline balık parçası alan bir kişi kumlara sürttü. Ardından elindeki bulunan alet ile balığa doğru gelen bir yaratığı tutup çekti. Kumun içinden yaklaşık 2 metre bir solucan çıktığı görüldü.

Sahilde gezerken elindeki balık parçasını kumlara sürten adam, kumların arasından kocaman bir solucan çıkardı. Yiyecek kokusu duyduğunda hemen kumu yüzeyine çıktıkları görülen solucanlar, havaların ısınmasıyla birlikte soluğu sahillerde alanları korku sardı. Peki, sahil solucanları nedir? 

Plaja gidenlerin yeni korkulu rüyası o. Toprağın santimetrelerce altından çıkıyor. Uzadıkça uzuyor - Resim : 1

KÖRLER AMA İYİ KOKU ALIYORLAR

Bazı türlerin boyu iki metreden fazla büyüyebilir. Körler ama çok iyi bir koku alma duyuları var ve çürüyen etleri, balıkları ve kıyıya vurmuş deniz yosunlarını yiyorlar. 

Plaja gidenlerin yeni korkulu rüyası o. Toprağın santimetrelerce altından çıkıyor. Uzadıkça uzuyor - Resim : 2

BALIK AVLAMAK İÇİN KULLANIYORLAR

Plaj solucanları, olta balıkçıları tarafından balık yakalamak için yem olarak kullanılmak üzere hedef alınır. Balık avcıları, plaj solucanlarını yakalamak için genellikle gelgit arası bölge açığa çıktığında gelgitin çekilmesini bekler ve bir yemi yıkayarak solucanları kumdan yüzeye çeker. dalgalar uzaklaştıkça su. Solucan balığın kokusunu alır ve kafasını kumdan 25 mm yukarı kaldırarak balıkçının solucanı görmesini, yakalamasını ve elle veya pense ile kumdan çekmesini sağlar. Yakalanan solucanlar daha sonra hemen balık tutmak için yem olarak kullanılır veya daha sonra kullanılmak üzere bir kova taze deniz suyu veya bir avuç nemli kum içinde saklanır.