Polis maaşları belli oldu! Polis memuru maaşlarında beklenen zam geldi. Zamlı polis mmaşları bu tarihte hesaplara yatacak

Türkiye'de tüm memurların merakla beklediği zam miktarı belirlendi. Polis memuru maaşlarında dev zam. En düşük maaş oranı açıklandı. Altında maaş alan polis memurlarının maaşı da bu seviyeye yükseltilecek.

Polis maaşları belli oldu! Polis memuru maaşlarında beklenen zam geldi. Zamlı polis mmaşları bu tarihte hesaplara yatacak

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına gelecek zam miktarı belli olmaya başladı. Devlet memurları da maaşlarına gelecek zammı araştırmaya başladı. Polisler maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak eden meslek gruplarından biri.

POLİS MAAŞI NE KADAR OLDU?

2022 yılının temmuz ayında yapılan zamla 8/1 derecesinde olan polis memurlarının maaşları 13 bin 747 TL’ye yükselmişti. 2023 yılının ocak ayında bu rakam 18.235 TL’ye yükseldi. Şimdi de yapılacak zamla polis maaşlarının 22 bin TL’ye çıkması bekleniyor.

POLİSLER EN AZ NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Haziran ayının enflasyon rakamlarının açıklanması ile 22 bin TL’nin altında maaş alan polis emeklileri için de güzel haber geldi. Bakan Vedat Işıkhan açıklamasında en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine çıkacağını açıklarken bu tutarın altında alan maaşlar için de ek zam uygulamasının yapılacağı ifade edildi.