Prenses Kate, neden Diana'nın yüzüğünü takıyor? İddialara göre her şeyin nedeni o lanetli yüzük!

Galler Prensesi Kate Middleton cephesinde sular bir türlü durulmuyor. Bu kez de gündem, Diana'nın lanetli olduğu iddia edilen yüzüğü. Kate ve William 13 yıl önce evlenirken, Diana'nın nişan yüzüğü Kate'e takıldı ve o zamandan beri yüzük prensesin parmağında. İddiaya göre, talihsiz prensesin başına gelen aldatılma ve sağlık sorunları 'lanetli yüzük' yüzünden. Güzel olmasına rağmen bu safir mücevherin hikayesi ise kasvetle dolu.

Prenses Kate, neden Diana'nın yüzüğünü takıyor? İddialara göre her şeyin nedeni o lanetli yüzük!

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde yaşananlar kamuoyu tarafından uzun süredir yakından takip ediliyor. Galler Prensesi Kate Middleton , Prens William ile evlendiğinden beri Prenses Diana'nın "lanetli" olduğu iddia edilen nişan yüzüğünü takıyor olması, bazı şehir efsanelerini tekrar gündeme getirdi. Prensesin sağlığı ve aldatılma iddiaları ile ilgili konuşulanlar bir yana, yüzüğün lanetli olduğuna dair iddialar tekrar gün yüzüne çıktı.

Prenses Kate, neden Diana'nın yüzüğünü takıyor? İddialara göre her şeyin nedeni o lanetli yüzük! - Resim : 1

Galler Prensesi Kate Middleton, Haziran 2024'te Prens William ile evliliğinin 13. evlilik yıldönümünü kutlayacak.

Kate ve William 13 yıl önce evlenirken, Diana'nın nişan yüzüğü Kate'e takıldı ve o zamandan beri parmağında.

Prenses Kate, neden Diana'nın yüzüğünü takıyor? İddialara göre her şeyin nedeni o lanetli yüzük! - Resim : 2

KATE, DİANA'NIN HAYALETİYLE Mİ YAŞIYOR?

Kate, yüzüğü taktığından ve kraliyet ailesinin en büyük gelini olduğundan beri Prenses Diana ile karşılaştırılıyor.

Giydikleri, görünüşü, tavırları ve hatta söylemlerinin bile Diana'dan izler taşıdığına inanılıyor.

Yüzüğün sürekli parmağında olması ise Kate'in, Prenses Diana'nın hayaletiyle yaşadığı ve lanetinden kurtulamadığı iddialarını ortaya çıkarıyor.

Prenses Kate, neden Diana'nın yüzüğünü takıyor? İddialara göre her şeyin nedeni o lanetli yüzük! - Resim : 3

YÜZÜĞÜN HİKAYESİ KASVETLE DOLU

Güzel olmasına rağmen bu safir mücevherin hikayesi kasvetle dolu. Mücevher, 18 karatlık beyaz altınla süslenmiş, 14 pırlantayla çevrilmiş oval bir safir yüzük.

Vogue dergisine göre yüzük, Prens Albert'in kuyumcu Garrard'dan 1840 yılında gelecekteki eşi Kraliçe Victoria için yapmasını istediği bir broştan dönüştürülerek yapıldı.

Bu broş merhum Kraliçe'ye aitti ve 1981'de Prenses Diana için bir nişan yüzüğü seçerken Kral Charles'a ilham kaynağı oldu.

İlk zamanlarında yüzüğün değerinin 28 bin sterlin olduğu tahmin ediliyor. Güncel fiyatı ise 390 bin sterline yükselmiş durumda.

Galler Prensesi Kate, göz alıcı safir yüzüğü ilk kez Kasım 2010'da, William'la evlenmesinden birkaç ay önce nişanlandıklarını duyurdukları zaman taktı.

Prenses Diana'nın Charles'tan boşanması ve 1997'deki yıkıcı ölümü, yüzükte olumsuz bir hava yarattı.

Prenses Kate, neden Diana'nın yüzüğünü takıyor? İddialara göre her şeyin nedeni o lanetli yüzük! - Resim : 4

DIANA VASİYET ETMİŞTİ

Yüzüğün ilk sahibi, trajik bir trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana'ydı. Prens Charles, 1981 yılında evlilik teklifi ederken yüzüğü Diana'ya takmıştı.

Prenses, düğünden sonra defalarca bu çarpıcı parçayı takarken fotoğraflandı. Prenses'in 1997'deki ölümünden sonra yüzük oğullarının eline geçti.

Kraliyet ailesi, bir gün onu gelecekteki eşlerine hediye etmeleri umuduyla yüzüğün iki oğluna verilmesini vasiyet ettiğini açıkladı.

Prenses Kate, neden Diana'nın yüzüğünü takıyor? İddialara göre her şeyin nedeni o lanetli yüzük! - Resim : 5

William'ın, Kate'e kraliyet ailesindeki tartışmasız en ikonik yüzüğü kullanarak evlenme teklif etmesiyle, Diana'nın vasiyeti 2010 yılında gerçek oldu.

Prenses Diana'nın vasiyetinde, "Tüm mücevherlerimi, zamanı gelince eşlerinin de alması için oğullarımın hissesine tahsis etmek istiyorum" ifadeleri yer alıyor.

NEDEN YÜZÜĞÜN LANETLİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR?

Kate Middleton'un safir nişan yüzüğü, Prens William'la olan ilişkisine dair birkaç tuhaf söylentiye eşlik etti.

Mücevher ilk olarak Prenses Diana'ya ait olduğundan, Diana'nın Charles'la olan mutsuz evliliğinin izlerini taşıdığı iddia ediliyor.

2023 yılında birkaç kez tartışırken yakalanan Kate ve Prens William, evlilikte kavgalara ve ilişkide tatminsizliğe yol açan lanetli bir yüzüğü miras almış olabilir.

Prenses Kate, neden Diana'nın yüzüğünü takıyor? İddialara göre her şeyin nedeni o lanetli yüzük! - Resim : 6

KRALİYET MÜCEVHERLERİNİN "LANETLİ" GEÇMİŞİ BİR TESADÜF MÜ?

Kraliyet geleneği, birçok kıyafeti kutsal olarak tanımlar. İngiliz kraliyet ailesinin mücevherlerinin en değerlileri, 17. yüzyıldan beri Londra Kulesi'nde güvende tutulur.

Ancak bazı kraliyet mücevherleri diğerlerinden daha uğursuzdur. Kötü şöhretli "Koh-i-Noor" elması birçok talihsizliğin merkezi olmuştur. Elmas Hindistan'dan alındı ve sonunda Kraliçe II. Elizabeth'in tacına yerleştirildi. Lanetli elmasın tüyler ürpertici bir ihanet ve ölüm geçmişi var.

Bir Hindu metninde "onu yalnızca Tanrı veya bir kadın cezasız bir şekilde takabilir" ifadesi yer alıyor.

İngiliz kraliyet ailesi bu uyarıyı ciddiye almış olacak ki yıllar boyunca mücevher yalnızca kadınlara miras olarak bırakıldı.