Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan korkutan 7.2’lik deprem uyarısı! O illere uyarıda bulundu

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son paylaşımında, Tekirdağ ve Tokat illerinin gelecekte 7 ve üzeri büyüklükte depremler yaşanabileceğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan korkutan 7.2’lik deprem uyarısı! O illere uyarıda bulundu

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya platformu X’ten yapmış olduğu paylaşımda, deprem görülebilecek illere yenilerini ekledi.

"TEKİRDAĞ VE TOKAT'TA 7 VE ÜZERİ DEPREM OLABİLİR"
Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem;Tekirdağ;M7,2, Tokat;7,1(Niksar,Reşadiye,Erbaa yüksek çekinceli)Trabzon:<5,0, Sinop<M5,5,Tunceli;M6,8,(Pülümür çekinceli).Trabzon deprem güvenli ildir.Ancak,yapı niteliği düşük,kentsel tasarımı bozuktur), uçkun(heyelan) çekinceli.

ŞIRNAK GÜVENLİ
Şırnak ilinin gelecekte görebileceği en büyük deprem; <M6,5. Şırnak ilimiz Türkiye’de deprem bakımından orta-çok güvenli illerindendir.

"100 YILDA BİR YİNELENİR"
Söke(Aydın) Söke ile Doğanbey kırıklarının çatağındadır. Deprem çekincesi M6,8, 100 yılda bir yinelenir.Beklenen yıl 2045-2060 arası.Germencik depreminden etkilenir. Yerleşim, Yenikente doğru çekilmeli. Söke ovası yüksek çekincelidir(22 Eylül 2023 Söke GESİFED deprem toplantısı)." dedi.

SAKARYA İÇİN 7,2 UYARISI
Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Sakarya; M7,2, Samsun; <M5,0, Siirt; M6,1,Sinop;<M5,5, Sivas; M6,3, Şanlıurfa M6,4. Samsun deprem güvenli ildir,ancak güneydeki ilçeleri Havza, Ladik M7,2 KAK sarsıntılarından etkilenir. Sinop güvenli ildir. Urfa göreceli iyidir.

RİZE EN GÜVENLİ İLLERDEN BİRİ
Rize ilinin gelecekte görebileceği en büyük deprem; <M5,0,Rize ilimiz Türkiye’de deprem bakımından en güvenli illerinden birisidir.