Proje çocuk projeleri

Proje çocuk yetiştirmeme gibi bir projem var, nasıl proje?

Ağzını yüzünü yoğurduğum bir kıza takribi beş sene gibi bir takvimde analık etmekle mükellef kılındım. Bundan sonraki beş sene de analık eder sonra eleğimi duvara asar, örgümü elime alırım diye umuyorum. Bu işler öyle oluyor olmalı değil mi?

Çünkü daha iki yaşına gelmeden günlük kullandığı kelime sayısı, aylık bez sayısını geçen bir birey, dört senede A şehrinden B şehrine üç saatte gidiyorsa... Pardon bir saniye ilacımı alayım...

Diyeceğim o ki, projeler yerin dibine batsın. Biz projeydik de n'oldu? Plansız programsız bir gecede kondurulduk. Ne yapı denetimi ne imar izni... Tamamen kontrolsüz eşeyli çoğalmanın bir ürünü olarak artık talihimize kaçıncı kardeşlik çıktıysa yazıldığımız hanede bulmadık mı kendimizi?

Vay efendim çocuğu planlı büyütelim, demokrasi, insan hakları bilinciyle, sorumluluk sahibi bir yurttaş olarak topluma katkı sağl-...vs..vs... Çocuğun dünyaya gelişinde "demokrasi" yok ki zaten neyi yerleştiriyorsun?

Ona sordun mu gelmek ister misin diye? Bak gel hepimiz burada debeleniyoruz dedin mi? Yavrum dünya toz pembe, bak odan da pembe, çıtçıtlı bodyinde pembe, sen de zaten York Düşesisin deyince daha mı normal bir çocuk yetişiyor?

Az dürüst olsak, çocukların ayarları o zaman mı bozuluyor sahi? Valla yavrum seni de doğurduk ama biz de pek bir fikir sahibi değiliz. Bize ne verildiyse sana da ancak o çıkar, mal bu desek? Biz her şeyi biliyoruz gibi yapacağız ama sen takıl oralı olma, aç oku, okuyabildiğin kadar, kitapları sömüre sömüre oku, desek. Oku yavrum, Yaradan Rabbinin adıyla oku bize laf düşmez, sen oku evlat desek?

Neyse beni ilgilendirmez, nasıl yetiştirirseniz yetiştirin. Sağlıklı, huzurlu, aydınlanmış, kendine yeten bir geleceğe yetişsin de... Bizi de kendisiyle birlikte adam etsin de gerisi lafügüzaf…