Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin Kremlin'den açıklama geldi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkanlık seçimleri öncesinde Türkiye'yi ziyaret edebileceğini belirtti.

Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin Kremlin'den açıklama geldi

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 15-17 Mart'ta yapılması planlanan Rusya başkanlık seçimlerinden önce Türkiye'yi ziyaret edebileceği açıklandı.

"PUTİN'İN ÜLKEMİZİ ZİYARETİ HER ZAMAN GÜNDEMDE"
Geçtiğimiz saatlerde basın bilgilendirme toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesine ilişkin, "Erteleme kelimesi kullanılıyor ama hiçbir zaman resmi olarak bir ziyaret tarihi açıklanmamıştı. Bu bakımdan da erteleme kelimesi doğru değil. Sayın Putin'in ülkemizi ziyareti her zaman gündemde, bugün de gündemde. Ne zaman Cumhurbaşkanımızın takvimine alınırsa ve nerede yapılacaksa bu toplantı, o gün Cumhurbaşkanlığımız tarafından açıklanacaktır." dedi.

BÖLGESEL KONULAR VE TAHIL KORİDORU MASADA OLACAK
Geçtiğimiz haftalarda Kremlin'den yapılan açıklamada görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular ve tahıl koridoru da masada olacağı belirtilmişti. Açıklamada ayrıca Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması, Trakya'ya kurulacak enerji merkezi, Akkuyu Nükleer Santrali ve dış ticaret başlıklarının da öne çıkacağı vurgulanmıştı.

SON GÖRÜŞME EYLÜL 2023'TE OLMUŞTU
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e 'tahıl koridorunu işletme' önerisini ileteceği belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 4 Eylül 2023'te Soçi'de yüz yüze görüşmüştü.